Bojár: Továbbra is az Unióból kivezető úton vagyunk

2021. április 22. 7:41
Az üzletember szerint „keményen dolgozik Orbán az EU belülről történő szétverésén”. Továbbá „viccnek” tartja az állítást, msizerint Angliában azért állnak jól a vírus elleni harcban, mert kiléptek az Európai Unióból.

Bő egy hónapja, a Magyar Hangnak adott interjúja apropóján a szerdai Egyenes Beszéd vendége Bojár Gábor üzletember volt.

Emlékezetes: Bojár az interjúban többek között arról beszélt, hogy Orbán Viktor ki akarja vezetni az országot az Európai Unióból, ami „történelmi bűn, amit meg kell akadályozni, és ennek minden mást alá kell rendelni”.

Szerinte Orbán ki akar lépni az unióból, a nép viszont nem, tehát  dolgoznak a kilépés tömegtámogatásáért.

Elmélete alapján a kormányfőnek a jogállamisági mechanizmus elfogadása és a néppárti szakítás után egyre kevésbé éri meg az EU-tagság.

Az ellenzékről és a 2022-es választásról azt mondta, az ellenzéki pártok és a híveik most tanulják, hogy össze kell fogni a kisebbik rosszal a nagyobb ellen. Bojár abban bízik, hogy a 2022-es választásig „a Fidesz-árvák is túl tudják magukat tenni a Gyurcsány-fóbián és megértik, hogy a nagyobb baj nem Gyurcsány, hanem a huxit”.

„Továbbra is azon úton vagyunk, amelyik az Unióból kivezet. Valóban, az a jóslatom, hogy 2020-ra kint is leszünk, az túl borúlátó volt, de megnyugodva nem vagyok” – ezek már Bojár tegnap esti szavai.

A kérdésre, hogy milyen jelét látja ennek a folyamatnak, azt válaszolta, hogy egyre inkább növekszik az EU hatalma Orbán Viktor fölött, sikerült elfogadtatni a jogállamisági mechanizmust.

Úgy véli, már a levegőben lóg a pénzek felfüggesztése, még ha a 2022-es választás előtt nem is valószínű, hogy a kifizetések leállnak.

„Úgy látszik a magyar társadalom elég okos ahhoz, hogy annak a bizonyos tömegtámogatásnak a megszerzése, amely az Unióból való kilépéshez kell, nehezen megy. De hogy ezen dolgozik Orbán, azt a vak is látja” – mondta Bojár, aki „viccnek” tartja a miniszterelnök azon kijelentését, miszerint Angliában azért magas az átoltottság, és azért állnak jól a vírus elleni harcban, mert kiléptek az Európai Unióból. Szerinte „ezt ember nem mondhatja komolyan”.

Visszatérve az EU-ra, arról beszélt, hogy az Unió „belülről történő szétverésén keményen dolgozik Orbán. Azokkal az erőkkel fog össze, akik szintén euroszkeptikusak, tehát az egyesült Európa ellen, a nacionalizmus érdekében lépnek fel”.

A műsorvezető kérdésre, miszerint a KGST-t sem kellett szétverni, mert szétesett magától, az üzletember úgy felelt, hogy elképzelhetőnek tartja, hogy ez megtörténik az EU-val is. „De abban bízom, hogy Európa józan erőiben lesz annyi erő, hogy összetartsák Európát, és megalakuljon legalább egy mag-Európa. Mert ha nem, ha Európa szétesik, akkor a békében sem lehetünk biztosak” – mondta Bojár.

 

 

Összesen 174 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kritikus helyzetekben, mint amilyen a mostani járvány, az EU működésképtelen, a nemzetállamoknak kell helyt állniuk.

Egy komolytalan figura újabb komolytalan feltevés-gyüjteménye ez a nyilatkozat. A szokásos balos módszer, hogy a képzelgéseiket addig akarják sulykolni, amíg az - legalábbis a naivak szemében - valóságnak LÁTSZIK.

"Továbbra is azon úton vagyunk, amelyik az Unióból kivezet. Valóban, az a jóslatom, hogy 2020-ra kint is leszünk, az túl borúlátó volt, de megnyugodva nem vagyok"

A Bpjár-naptár szerint a 2019 évben vagyunk.

Bojárkettő tétele:
Tétel: Orbán szétveri az EU-t
Tétel: Elképzelhető, hogy az EU szétesik
Az enyém:
"„Mi zsidók, mi, a rombolók örökké megmaradunk rombolóknak. Semmi, amit megtesztek, nem felel meg igényeinknek és követeléseinknek." Maurice Samuel, 1924.

Orbán nem akarja szétverni az EU-t. Ez csak a lényeget elfedő vád ellene. Orbán nem akarja elfogadni, hogy az USA-ból egyre inkább terjedő neobolsevizmus, keverve a genderrel, a BLM-mel, a marginális, ám világpolitikai tényezővé emelt LMBT-vel itt is gyökeret verjen. Nem fogadja el, és ebben a társadalom többsége is partner, hogy ezek az erővel terjesztett eszmék szétrombolják a társadalmat, és ebben asz európai liberálbolsevikok partnerek? Mi másért akarnának egy eszmét diktatórikusan, szankciók útján terjeszteni, ahogyan azt a kommunisták tették?

Ezek az eszmék nem társadalmi viták nyomán jöttek létre, ezt a nyugati társadalom számára egyszerűen bevezették, mint nálunk Rákosiék a kommunizmust. A különbség az, hogy a nyugatiak most élik át először, melyen az, amikor egy eszmét egyszerűen rájuk kényszerítenek, miközben úgy állítják be, hogy ezt ők akarták. Mi ezt már ismerjük, igaz ez azzal járt, hogy kinevelődött, és még itt van egy szervilis réteg, amelyik bármilyen külső hatást boldogan befogad.

1990-ben nagyon sokan szavaztak az SZDSZ-re. Amikor összeálltak az MSZP-vel akkor szavazók százezrei fordultak el tőlük, és az SZDSZ 5 százalék körüli élősködő párttá vált.

Miért kellett volna a Fideszt továbbra is ezen az úton tartani?:

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés