Videón az ohiói lövöldözés: Ma'Khia Bryan két emberre is rátámadt

2021. április 21. 17:26
A rendőrségi sajtótájékoztatón közzétett testkamerás videófelvételen látható, hogy több ember tartózkodott az épület előtt, és egy fiatal lány késsel hadonászva nekirontott két embernek.

Újabb hátborzongató eset történt Amerikában, amikor rendőrök lelőttek egy késsel hadonászó 16 éves lányt Ohióban. Az eset helyi idő szerint kedden késő délután történt, körülbelül fél órával az előtt, hogy Minneapolisban az esküdtszék minden vádpontban bűnösnek találta Derek Chauvin volt rendőrtisztet a Floyd-ügyben, aki így több évtizedes börtönbüntetésre számíthat. 

Kedden helyi idő szerint 16 óra 45 perckor hívták Columbus délkeleti részére a rendőrséget

– írta a Columbus Dispatch nevű helyi újság.

Az áldozat, Ma'Khia Bryant édesanyja, Paula Bryant a helyi műsorszolgáltatónak, a WBNS-TV-nek nyilatkozva azt mondta, lesújtották a történtek, és hogy lánya szerető lány volt. „Ennek nem kellett volna megtörténnie” – mondta a nő, és hozzátette, hogy válaszokat akar.

A lelőtt lány nevelőotthonban élt, és anyja „alig várta, hogy hazajöjjön”.

A rendőrségi sajtótájékoztatón közzétett testkamerás videófelvételen látható, hogy több ember tartózkodott az épület előtt, és egy fiatal lány késsel hadonászva nekirontott két embernek. Az egyik rendőr meglőtte a támadót, aki erre azonnal összeesett. A lány kórházban halt bele sebesüléseibe.

Az incidens után tiltakozások voltak Columbus utcáin, illetve az incidens helyszínénél.

Andrew Ginther columbusi polgármester nyugalomra intett. Azt mondta, a felvételből ítélve a rendőr azért nyitott tüzet, hogy megvédjen egy másik fiatal lányt. A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben.

(MTI, Reuters, BBC)

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

'szom kivan már a balhézó négerekkel. Fehér rendőr ne menjen négerek közé, mert úgyis ő lesz a hibás, mindegy mit tesz.

Csináljanak néger rendőrséget, és aztán őket hívják, ha négerek balhéznak.

Soha nem gondoltam volna, hogy eljutok erre a felismerésre: Ezek rosszabbak, mint a cigányok.

Megnéztem a videót, minden elismerésem a rendőré, nekem többször megnézve, lassítva esett le a szituáció, ahol ő tizedmásodpercek alatt tudott helyes döntés hozni és megvédeni az ártatlanokat.
Ha az USA normális ország lenne, akkor most kitüntetnék és példaképként mutatná be a média.

Egyébként meg komolyan, rendőrök előtt verekedést kezdeni, fejberúgni valakit meg kést rántani?

Valóban, a videót megnézve nem nagyon marad kétség afelől, hogy jól döntött a rendőr. A hír első hallatán még felmerült bennem, hogy a rendőr kissé "trigger happy" lehetett, célozhatott volna lábra is, stb. de a videó alapján valóban a másodperc trredéke alatt kellett döntést hoznia és nem nagyon volt más lehetősége. Sőt még tisztességes is volt, mivel amennyiben a saját s.ggét akarta volna védeni, hagyja, hogy megtörténjen a késelés, és csak utána avatkozik közbe.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés