Ma a minneapolisi esküdtszék meghozta a helyes döntést

2021. április 21. 7:38

Barack Obama
Facebook
A valódi igazság többről szól egy egyedi ügy puszta határozatánál.

„Majdnem egy éve, hogy az egész világ a rendőr térde alatt elhunyt George Floyd ügyétől visszhangzik. Az eset freskókat és felvonulásokat inspirált, beszélgetéseket indított, és új törvényeket hívott életre. Egy alapvető kérdés viszont még megválaszolatlan maradt: vajon igazságot szolgáltatnak az ügyben?

Ebben az esetben végre megkaptuk a választ, de hogyha őszinték akarunk lenni magunkkal, tudjuk, hogy a valódi igazság többről szól, mint egy puszta határozat egyetlen esetben.

A valódi igazsághoz szükséges, hogy végre kimondjuk: a fekete amerikaiakkal másképpen bánnak minden egyes nap. Szükséges felismernünk, hogy barátaink, családjaink és polgártársaink milliói attól való félelemben élnek, hogy a rendvédelmi szervekkel való következő találkozásuk egyben az utolsó lesz. Szükséges még, hogy elvégezzük az olykor hálátlan, gyakran nehéz, de mindig szükséges munkát ahhoz, hogy azt az Amerikát, amelyet ismerünk, olyanná tegyük, amelyben hiszünk.

Ugyan a mai döntés egy szükségszerű lépés volt a haladás útján, ez még messze nem elegendő. Nem lankadhatunk. Végig kell vinnünk a konkrét reformokat, amelyek majd visszaszorítják, és végül felszámolják az igazságszolgáltatásunk faji elfogultságát. Meg kell dupláznunk az erőfeszítéseket a gazdasági lehetőségek bővítése érdekében a túl régóta marginalizált közösségek számára.

Harcunk közben erőt meríthetünk azon milliók kiállásából – kiváltképpen a fiatalokéból –, akik az elmúlt évben felvonultak, tiltakoztak, felszólaltak, leleplezve ezzel az egyenlőtlenségeket, majd végül változásra indítottak. Ma miattuk kerültünk közelebb az igazsághoz, nem pusztán a határozat miatt.

Michelle és én imádkozunk a Floyd családért abban a reményben, hogy végre megtalálják a békéjüket. Emellett pedig vállvetve állunk azokkal, akik elkötelezettek amellett, hogy minden amerikainak biztosítsák az igazság teljes mértékét, amelyet George-tól és másoktól megtagadtak.”

Címlapképen: Ítélethirdetés a Floyd-perben

Kép forrása: AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 118 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"a valódi igazság többről szól, mint egy puszta határozat egyetlen esetben."
A valódi igazság, azt csak a FED-alapítók mai utódai tudják, de azt nem fogják az orrodra kötni sem nyilvánosan, sem titkosan.
Azt érezned kell, akkor vagy jó elvtárs, progresszív elvtárs, liberális elvtárs, ha érzed:
mit vár tőled a mai FED és a szerint viselkedsz.
És akkor a te életed, minden mozdulatod a VALÓDI IGAZSÁGGAL TOTÁLISAN SZEMBE MEGY.
Ez a valódi igazság.

Lehet, hogy a fekete amerikaiakkal maskeppen bannak, de amilyen a mosdo, olyan a torulkozo, tudja-e, Obama urasagod?
Talan tobb kozottuk a megelhetesi bunozo, ahogyan a Kuncze mondana.
Talan.

Még emlékszem azokra az időkre, amikor az amerikai ex-elnökök, mindegy, hogy demokrata vagy republikánus, együtt léptek fel valamilyen ügy érdekében, mivel még akkor is a nemzet egységét képviselték. Obama talán az első exelnök, aki folyamatosan és nyíltan politizál a nemzeti egység ellen.
Amúgy meg, statisztikákra hivatkozva akkor ezt is lehet mondani? "Szükséges felismernünk, hogy barátaink, családjaink és polgártársaink milliói attól való félelemben élnek, hogy fekete polgártársaikkal való következő találkozásuk egyben az utolsó lesz."
Ha igen, akkor milyen intézkedéseket lehet hozni, hogy ne kelljen embereknek félelemben élni?
Illetve a nyitókép is érdekes, rákerestem, tényleg az esküdtszék lehetett az. Volt köztük egyáltalán fehér ember? Ahogy az OJ Simpson ügyben (néger sportoló megfojtotta fehér feleségét) is sikerült tisztán négerekből összerakni az esküdtszéket, láss csodát, elfogulatlanul sikerült a néger javára dönteni az ügyben.

És ugye a statisztikák szerint, a feketék legnagyobb eséllyel egy másik feketét ölnek meg, tehát ha kivonul a rendőrség, annak a feketék lesznek a legnagyobb áldozatai.
Persze a statisztika meg a számok, matematika, érvelés is mind ilyen patriarchális fehér rasszista dolog.

oké, guy, küldjük a banánt.

Gondolom, jó pár eset van ott is, amikor szándékos emberölést sikerül átminősíteni gondatlanságból elkövetetté, és megússza a gyilkos 3-4 évvel. Érdemes mellétenni ezt a minimum 28 évet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés