Lelőttek egy késelésre készülő fekete lányt Ohióban

2021. április 21. 8:46
Az esetre fél órával a minneapolisi ítélethirdetés előtt került sor.

Egy rendőr lelőtt kedden egy 16 éves afroamerikai lányt az Egyesült Államokban, az ohiói Columbus városában, miután késelési kísérletről szóló bejelentésre érkezett egy családi házhoz – közölték a hatóságok.

Késsel rontott nekik

A columbusi rendőrség bejelentésre érkezett egy házhoz, és kaotikus helyzettel szembesült. A rendőrségi sajtótájékoztatón közzétett testkamerás videofelvételen látható, hogy több ember tartózkodott az épület előtt, és egy fiatal lány késsel hadonászva nekirontott két embernek. Az egyik rendőr meglőtte a támadót. A lány kórházban halt bele sebesüléseibe.

Az incidens után tiltakozások voltak Columbus utcáin, illetve az incidens helyszínénél. Andrew Ginther columbusi polgármester nyugalomra intett. Azt mondta, a felvételből ítélve a rendőr azért nyitott tüzet, hogy megvédjen egy másik fiatal lányt. A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben.

Ítélet előtt, fél órával

Az ohiói eset helyi idő szerint kedden késő délután történt, körülbelül fél órával az előtt, hogy egy minneapolisi bíróságon az esküdtszék minden vádpontban bűnösnek találta Derek Chauvin volt rendőrtisztet a Floyd-ügyben. Chauvin tavaly május 25-én, egy rendőri intézkedés során perceken keresztül térdelt az afroamerikai George Floyd nyakán, és ezzel a vád szerint a férfi halálát okozta.

Címlapképen: Ma'Khia Bryant (bal), a lelőtt fekete lány

(MTI)

 

Összesen 229 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért egy késsel hadonászó tizenévest (aki ráadásul lányként nem is túl erős fizikumú) máshogy is lehet ártalmatlanítani. Van náluk tomfa, gázspray, meg sokkoló.

Ha távol van, a lány meg életveszélyes közelségben másokhoz, akkor különösen nem lehet használni éles lövedéket.

Aki nem ezt teszi, azt meg le kell lőni!

Semmi köze példának ahhoz, ami történt.
A rend őrei arra is kivannak kiképezve, hogy ártalmatlanítsanak erőszakos bűnözőket. Az erőszak alkalmazása pedig csak arányos lehet. Még az önvédelem esetén is nézik a fenyegetettség és a válasz arányát.
Van náluk tomfa, gázspray, sokkoló.

Hát, fórumtársak, be kell látnom, nem sok különbség van jobb és baloldal között. Az egyik akasztana, a másik meg buzgón helyesel egy enyhén szólva is vitatható, halállal végződő rendőri intézkedés kapcsán.
Nem értettem, hogy tudott a középkorban hatalmas tömegeket vonzani a nyilvános kivégzés, de feltehetőleg nem az én értékvilágom az általános.
Az emberiség mindig képes alulmúlni önmagát. Amire büszkék vagyunk, mint emberi tett, alkotás, az bizony csak egy-két zseni műve, több milliárd lény csak haszonélvezője mindennek, de magára hagyva olyan közösséget teremtene, mint a csimpánzok.

Nekem könnyebb lenne akár maradandó sérülésekkel együtt élni, mint feldolgozni, hogy embert öltem.

Súlyosabb ítéletet kap: 1 év letöltendő, de 10 feketével egy cellában.

1 mp azt jelenti, hogy a leendő áldozat torkán/szívtájékán volt a kés.
Ha ott áll mellettük a rendőr, simán el kell rántani az elkövetőt. Ha nem áll ott, akkor egy marokfegyverből leadott a lövés nagyobb kockázattal jár az áldozatra nézve is.
De nem voltam ott, ahogy te sem. Egy halálesetre buzgón helyeselni téged minősít, engem csak az rémít meg, hogy te, és hozzád hasonló emberek tömegével mászkálnak az utcán.

Lehet, hogy ez volt a legmegfelelőbb megoldás, de az, hogy 16 éves, az, hogy lány, az, hogy kés felveti az arányosság kérdését. Ez azonban szemmel láthatólag is alig valakit érdekel, ami ennél a posztnál beindult, az pontosan ugyanaz, mint ami a Floyd halálban érintett szerencsétlen rendőr elítéléséhez vezetett. Lincselő tömeg.

Rendben. Állítsd a szeretteidet egy céltábla mellé, és 5 méterről egy marokfegyverrel próbáld eltalálni a céltáblát!
Egyébként ott voltál? Vagy olvastad az eset leírását? Rögtön kreálsz egy alternatív szituációt, mellyel a haláleset felett érzett örömödet próbálod racionalizálni.

1999. Az Üllői úton kezdtem.

Számtalan forgatókönyv létezik. Én kételyt fogalmaztam meg. Halálos magabiztossággal a neked tetsző fórumtársak állítják, hogy jogos és üdvözlendő volt az emberölés.

Újabb elhárító mechanizmus: projekció.
https://hu.wikipedia.org/wiki/..

Késsel hadonászó ember (nem csak tizenéves lány, hanem felnőtt férfi) akad jócskán Borsodban is.
Mégsem olvassuk napi hírként, hogy a rendőreink ezt vagy azt intézkedés közben lelőtték volna. Vajon mi ennek az oka? Ennyivel jobban képzettebbek?

Mi ez az indulat? A szocializáció csak-csak ellentmondásba került az ösztöneiddel?
A videó alapján pont a rendőr előtt történik a dulakodás, aki ahelyett, hogy közbeavatkozna, a fegyverét húzza elő, majd az időközben kb. 3 m-re távolodó lányra rögtön lead egy félautomatával 3-4 lövést.

Állati ösztöneimet racionalizáltam? Idézd be, lszi!

Mert nincs ilyen. Szóval csak rám vetíted, amit te csinálsz.

Nem hit kérdése. Állítottál valamit, ami hazugság.

Ez pedig érvelési hiba. Halmozod az ostoba emberek kliséit.

Hajlok rá, hogy helyeseljek; Magyarország történelme legkártékonyabb formációjának tartom az SZDSZ-t. Lelkileg a Momentumosok sem különbek, de - eddig legalábbis - ők nem birtokolták a teljes hatalmat 12 éven át.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés