Szabadság és pragmatizmus

2021. április 20. 14:04

Őry Mariann
Magyar Hírlap
Az embereknek elegük van.

„Egy múlt héten megjelent osztrák kutatásban ezer embert kérdeztek meg arról, mit csinálnának legszívesebben először, ha vége lesz a lezárásoknak.

Nyolcvannyolc százalékuk azt mondta, hogy elmenne enni a barátaival. A második legnépszerűbb válasz is hasonló, hiszen hetvenkét százalék sörkertbe vagy Heurigerbe, azaz újbort felszolgáló vendéglőbe menne. Ami a nemek közti különbségeket illeti, nem túl meglepő módon a férfiak már nagyon mennének focimeccsre, a nők pedig inkább fürdőkbe, éttermekbe, vásárlókörutakra vágynak.

A lényeg az, hogy mindenki vissza szeretné nyerni a normális életét, a szabadságát. Európában még alig látszik a kiút a folytonos lezárásokból, az európaiak irigykedve nézik az Egyesült Királyságot, de még inkább Izraelt, ahol már maszk nélkül lehet járni az utcán. A lezárások és egyéb biztonsági intézkedések időzítésével és egyáltalán, azok meghatározásával egy éve küzd a kontinens, nincs egységes recept, a helyzet folyamatosan változik. Egyvalami azonban mára biztos: a szabadság kulcsa a vakcina. Ezért vannak az izraeliek már több lépéssel közelebb a normális élethez, mint az európaiak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés