Perez: A Szuperligával a futballt akarjuk megmenteni

2021. április 20. 10:02
A sportvezető azzal érvelt, hogy a futballnak is muszáj fejlődnie, a labdarúgás ugyanis veszített a népszerűségéből, a televíziós jogdíjak csökkennek.

A Nemzeti Sport azt a tévéinterjút szemlézte, amelyet Florentino Pérez, az újonnan megalapított európai Szuperliga (és a Real Madrid) elnöke hétfő este adott az El Chiringuito TV-nek. A sportvezető kijelentette, a Szuperligával a céljuk, hogy megmentsék a labdarúgást.

 Florentino Pérez elképzelhetetlennek tartja, hogy kizárják a Bajnokok Ligájából és az országos bajnokságból azokat a csapatokat, amelyek csatlakoznak a szuperligához, és attól sem tart, hogy játékosokat eltiltják a válogatottak világversenyeitől. Az elnök szerint több neves spanyol, olasz és brit klub is szeretne megoldást találni a pénzügyi problémáira, ennek pedig egyetlen módja van, hogy

több, a nézők számára érdekesebb mérkőzést rendezzenek.

A Szuperliga segíti majd a klubokat az elveszett bevételeik visszaszerzésében, állítja Perez.

Úgy fogalmazott, hogy amikor nincs profit, akkor hét közben több, valódi téttel bíró meccseket kell játszani. Majd azzal érvelt, hogy a futballnak is muszáj fejlődnie, a labdarúgás ugyanis veszített a népszerűségéből, a televíziós jogdíjak csökkennek. A statisztikák szerint a fiatalok negyven százalékát nem érdekli a labdarúgás, mert túl sok az alacsony színvonalú mérkőzés, tenni kell valamit, hogy visszanyerjék őket.

Fotó: Florentino Perez, a Real Madrid spanyol labdarúgóklub elnöke sajtótájékoztatót tart a madridi Bernabeu Stadionban 2015. november 23-ánMTI/EPA/Luca Piergiovanni

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A sportvezető azzal érvelt, hogy a futballnak is muszáj fejlődnie, a labdarúgás ugyanis veszített a népszerűségéből, a televíziós jogdíjak csökkennek."

A futball éppen azért veszít népszerűségéből, mert már nem futball, hanem csupán a globalizmus egyik alrendszere lett.
Az pedig: mindent felfal. Esetünkben a JP bank és a DAZN nevű cég nyomja át Soros Nyílt Társadalmát a labdarúgáson.
A JP Morgan bank képében pedig, ahová magukat zsidónak nevező emberek beteszik a lábukat, ott egy dolog biztos: a rothasztás, a félrevezetés, a gojközönség teljes semmibe vétele.

JP Morgan Chase Bank, bocs, ez a helyes név.

No, akkor kezdtek megjelenni az Abramovicsok Londonban, a sejkek, aztán az "amerikai" befektetők.
Jellemzőjük: egyik sem keresztény, viszont mindegyik BLM-térdepeltető.

"A globalizmus pénzuralmi rendszerét felváltó természetes gazdasági rendszer csak a természetes személyhez kötődő, a teljesítményét tükröző és a többi ember iránti felelősséggel megterhelt magántulajdonon alapulhat. A magántulajdon azonban szabad egyének társulásaként különböző fokozatú közösségi változatokban, szövetkezeti formákban is működhet. A lényeg az, hogy se az állammonopolista hatalom, se a magánmonopolista hatalom ne vehesse el az értékelőállító személytől egyéni szabadságát, függetlenségét, személyes felelősségét és azt, hogy ő rendelkezhessen munkája eredményével, hogy teljesítményének ő maradjon az ura. A teljesítményhez kötött magántulajdon az egyén önrendelkezésének, azaz az egyéni és társadalmi szabadságának az alapja."

NO, ENNEK PONTOSAN 180 FOKBAN AZ ELLENKEZŐJE TÖRTÉNIK MA MINNEAPOLISTÓL LONDONIG, MÜNCHENIG.
Éppen pár hete vásároltak meg 1900 dollárért 300 millió amerikai állampolgárt, HALLGATÁSI PÉNZ LEFIZETÉSÉVEL, AZ ÚJ ELNÖK, A BIDEN - hogy hallgassanak a választási csalásról, ne beszéljenek róla.
És ezt a cinkossá tételt felhasználva, miért ne lehetne a jövőben elszedni a munka, a haszon ellenértékét azoktól, akik létrehozzák, és odaadni a segélyek tömkelegével olyanoknak, akik életükben nem dolgoztak, teljesítményük a munkakerülés, rablás, erőszak, bűnözés?
Tényleg, miért ne, ők is emberek, elnyomottak, testvéreink.
Ezekből a mocskos pénzekből fogja megkapni a Szuperliga a "nyereségét", cserében csak azt kell tennie, amit a JP Morgan, a DAZN, a Facebook, a G. Soros, a CNN és a többi progresszív kíván.

Vicc... éppen AZÉRT csökken a népszerűsége, mert elszakad a gyökerektől, és egy szívtelen-lelketlen globális pénszivattyúvá válik (a foci is).
Erre ezek még néhány lapáttal rátennének...

Ha így lenne, ahogy mondod, akkor kínai, tajvani, arab-félszigeti befektetők csapatai nem térdepelnének Albionban.

A presztízsérték és a színvonal a foci esetében sem feltétlenül fedi egymást.

Valamikor mindenki focizott. Ha máshol nem, az utcán rongylabdával. Aztán a tv elé ültek. Kezd megszűnni az érdeklődő utánpótlás.

1995-ben megszületett a Bosman-ítélet és eltörölték a külföldiek foglalkoztatásának korlátait az EU országok futballcsapatainál, a modern rabszolgapiac azonban fennmaradhatott. Ezt követően a pénzes nyugati klubok kisajátították maguknak a világ futballját. Bárhol a világon feltűnik egy tehetség, az előbb-utóbb, gyakran már gyerekkorában az angol-német-spanyol-olasz-francia-portugál-holland bajnokságba kerül, ott pedig kéttucat klub versenyez a legjobbakért. A leggazdagabbak az elmúlt harminc évben olyan irreálisan felverték a játékosok árát, hogy beleadósodtak, hiteleket kellett felvenniük vagy el kellett adniuk magukat arab olajsejkeknek.

Ezzel párhuzamosan a kisebb és szegényebb országok futballja lesüllyedt. A legjobbjaikat nem látják otthon játszani, nem szurkolhatnak nekik, a klubjaiknak legfeljebb csak másod-harmad-negyedrangú világfutballisták jutnak, az élcsapataiknak esélyük sincs nemzetközi kupa végjátékába eljutni, netán megnyerni azt. Annak örvendezünk, ha az országunkat kifizetőhelynek és ugródeszkának használó középszerű külföldiekből álló csapatunk eljut addig, ahol a futballvilágot uraló klubok arra méltatják, hogy párszor kitömik.

Csodálkozunk, hogy csökken a futball népszerűsége? A sportjáték lényege az érzelmi azonosulás a csapatokkal. Az azonosulás alapja a nemzeti érzés vagy a lokális kötődés. A nemzeti azonosulás lehetőségét szinte teljesen eltakarították a klubfutball élvonalából (a saját nemzeti zsoldosának aktuális csapatáért szoríthat, akinek van ilyen), maradt a lokális azonosulás Nyugaton és annak mesterséges marketingelt utánérzete mindenki más számára, aki igényli. Aki erre nem tart igényt, az pulzusszám-emelkedés nélkül élvezi a világ legjobb futballgladiátorainak csodaszép mozdulatait és megoldásait. Cserébe viszont rohadtul unalmassá és érdektelenné válik számára az a nyűglődés, amit a hazai gyepeken lát.

Most éppen ott tartunk, hogy a gazdasági válság miatt megroppant spanyol, olasz és angol szuperklubok ki akarják sajátítani maguknak a futballüzlet televíziós marketing-bevételeit, annak érdekében, hogy a világfutball felett hatalmuk és a 95 óta kialakult rendszer fennmaradjon.

Én, aki láttam az Újpestet európai élcsapatként a 70-es években, s megéltem a Fradi és a Videoton kupamenetelését a döntőig, azt mondom, épp ideje, hogy a világfutballnak ez a mai aberrált rendszere összeomoljon és a helyén valami új jöjjön létre, olyan, amely ismét esélyt ad a tehetségeket kitermelő helyi lokalitásoknak és visszahozza a nemzeti azonosulás lehetőségét is a klubfutballba. Illúzióim persze nincsenek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés