A magyarok kétharmada elutasítja a genderelméletet

2021. április 20. 17:56
A magyar felnőtt lakosság több mint kétharmada, 68,5 százaléka szerint a férfi és női nemek velünk született tulajdonságok és csupán 22 százalék gondolja azt, hogy életünk során ezeket megválaszthatnánk – derül ki az Alapjogokért Központ közvélemény-kutatásából.

Az 1000 fős, reprezentatív mintán készült felmérés szerint mindemellett a megkérdezettek szintén kétharmada, 66 százaléka mondja azt, hogy csak két nem, férfi és női létezik, és mindösszesen 24 százalék gondolja úgy, hogy létezhetnek „további nemek” is – áll az Alapjogokért Központ első közvéleménykutatásának eredményei közt.

A magyar társadalom döntő többsége elutasítja a nemek teremtettségének, illetve a biológiai nemek megkérdőjelezését,

A központelemzése szerint a 22%-os arány azt is mutatja, hogy az elmúlt időszakban hazánkban is egyre erőteljesebben jelen lévő genderérzékenyítés hatásos tud lenni.

A Központ elemzéséből kiderül, hogy bár a magyarok közel negyede elfogadja a társadalmi neveket, ha azok egy felnőtt saját döntését tükrözik, a magyar társadalomban közel egyhangú annak megítélése, hogy 

nem szabad megengedni azt, hogy szülői engedéllyel akár kiskorú gyermekeken is lehessen nemi átalakító műtéteket végezni.

Ezt a magyarok 86 százaléka elutasítja és mindössze a megkérdezettek 6 százaléka mondja azt, hogy egyetért a gyerekeken végzett nemi átalakító műtétekkel.

Az Alapjogokért Központ felmérése alapján bár a társadalomnak csak 52 százaléka nem ért egyet azzal, hogy Jókai Mór Az arany ember c. regényében a nemi szerepek ábrázolása elavult lenne, több mint 70 százaléka utasítja el azt, hogy az ilyen műveket levegyék a fiatalok olvasmánylistáiról – kérdezett rá a felmérés Tóth Krisztina lapunk által is kritizált nyilatkozatára. 

 

Összesen 114 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A magyarok kétharmada elutasítja a genderelméletet" Jobb lenne, ha ez az arány magasabb lenne.

Megdöbbentően sok azoknak a száma, akik nem utasítják el ezt a faszságot!!

Bevallom, én is azt hittem, pár százaléknál nem lehet több, aki ezt a baromságot beveszi. Nagy az Isten állatkertje.

A gender tarthatatlan ideológia, a posztmodern szemlélet tipikus terméke. Az emberi szabadság teljes félreértésén alapuló gondolati kisiklás.

Sok meggyőző bírálat volt itt már a Mandineren is a gender ellen. A genderideológia sokféleképpen megfogalmazható, egy lehetséges ezek közül: nem a születéskor adott biológiai nemünk számít, hanem a korlátlan szabadság nevében mindenki tetszőlegesen maga dönti el, milyen "társadalmi nemet" kíván magának.

Ez az ujabb csavar - a társadalmi nem tagadása - is jelzi, hogy egy önkényes, abszurd ideológiáról van szó, mely az újkori szubjektivizmus egyik újabb torzszülöttje. Ami különösen ijesztő, hogy kvázi kötelező elismerést követelnek maguknak, a szabadság fokmérőjeként kívánják magukat elismertetni.

Úristen, ez rémisztően kevés!!!!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés