A baloldali „sztárelemző” lebuktatta a moslékkoalíciót

2021. április 20. 16:16

Kovács András
Facebook
A baloldali előválasztás egy baloldali elemző szerint is csupán egy szemfényvesztés.

„»A Momentum vagy megtanul keményen tárgyalni, vagy megeszik őket – ugyanúgy és ugyanazok, mint 2018-ban az Együttet« írta közösségi oldalán Ceglédi Zoltán politikai elemző.

Ceglédi úgy látszik teljesen más műsort néz, mint a valóság. Állítása önmagában nézve is teljes képtelenség. Nézzük is elemenként. A Momentum nem tud keményen tárgyalni. Ennek legfőbb oka, hogy azokat a feltételeket nem tudja előállítani a mostani politikai helyzetben, ami ehhez szükséges lenne. Az egyik legfontosabb dolog, hogy a Momentumban nincsen meg a képesség arra, hogy otthagyja a baloldali ellenzéket, és adott esetben önállóan induljon. Egyrészt egy ilyen lépéssel a teljes baloldali sajtó nekik esne, támogatottságuk elenyészne. Másrészt infrastrukturálisan sem tudnának egy országgyűlési voksoláson elindulni. Ők lennének bűnbaknak kikiáltva, akik szétverik az ellenzéki egységet. Mindezek alapján keményen sem tudnak tárgyalni, mert a többi párt és a baloldali média kezében vannak.

A Momentumban a hajlandóság sincsen meg arra, hogy keményen tárgyaljanak, mivel biztos parlamenti helyeket csak akkor szereznek 2022-ben, ha együtt maradnak a többi alakulattal a moslékkoalícióban. Számukra pedig sokkal fontosabb most a parlamenti helyek megszerzése, mint a stratégiai önállóságuk biztosítása. A Momentum tehát nem is akar senkivel sem szakítani.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagyjából ugyanezt fogalmaztam meg Czeglédy itt a Mandineren megjelent kijelentéséhez fűzött kommentemben.

Most is figyelmeztetek, már sokadszor: az előválasztás az ígéretcunamik akkora halmaza lesz, amely cca +15-20%-ot fog dobni az aljaballibeken.
Az emberek pontosan azt fogják hallani a "versenyzőktől", amit hallani szeretnének és minden második be is veszi.
Legalább az áprilisi választásokig.
És Magyar Györgyéknek pontosan ez - ENNYI - a céljuk.
Megnyerni a választást.
Onnan fogva ugyanis - a törvényes győzelmükre hivatkozva - MINDENT, SZÓ SZERINT MINDENT MEGTEHETNEK.
Elvégre már Brüsszel is megmondta, már, 1 évvel a választások előtt, hogy 2022-ben fel kell függeszteni a jogállamisággal kapcsolatos témakört Magyarországgal kapcsolatban, mert:
a demokrácia helyreállításához ez elengedhetetlen.
Erről szól a történet, egy hatalmas PR-show lsz az egész, a magyarok totális félrevezetésére.
Ezért írtam többször:
ha a Fidesz ben szervez párhuzamosan a nemzeti oldal számára is előválasztás-szerű rendezvénysorozatot, ahol azon nyomban, még forró állapotban szétzúzzák a baloldal hazugságáradatát, - EL FOGJA VESZÍTENI A VÁLASZTÁSOKAT.

Válaszok:
Google | 2021. április 21. 10:13

Jav.: "ha a Fidesz nem szervez"

A kemeny targyalasok amiatt lesznek, hogy kiket mutogatnak, kik lesznek a mezes madzagok, a Jobbik pedig hajlamos ilyenkor eltunni, ott sem lenni, mert nagyon jol tudjak, hogy csak a szavazoik kellenek a kozosbe, ok maguk nem annyira, hisz a DK mindannyiukert beszel.
Rendezik a cirkuszt, igergetik a kenyeret, de csak a cirkusz marad. A szuggeralas, a megfelemlites, a hangzatos lozungok, a hazugsagok es a trukkok.
Ez tartja ossze az egesz technikainak nevezett moslekot, no meg a parizsi...

A jeloltjeiket nekik is be kell mutatniuk ugyanabban az idoben, vagy egy kisse eltolva utana, hogy tudja a jonep, ki, mi kozul valaszthat.
Bizom a politikai szimatukban, azert mar sok tuzon-vizen atmentek, szert tettek nemi-nemu politikai tapasztalatra.
Az onkormanyzati fiasko is jo tanulsag lehetett, eppen a legjobb idopontban jott a kijozanito pofon. A rossz oldala mellett ez arra jo volt, hogy mindenki meglathassa, nagyotmondasban, hazudozasban nagy a baloldal, de konkretan semmire, csak Vaskefekre, terdeplo amitasra, szivarvanyos politizalasra kepesek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés