Fekete-Győr András a vérpadon

2021. április 19. 15:41

Puzsér Róbert
Hírklikk
Nem interjú volt ez, hanem egy rossz tanuló reménytelen felelése a kettesért.

„A Partizánban Gulyás Márton megsemmisítő interjút készített a Momentum Mozgalom elnökével és miniszterelnök-jelöltjével, Fekete-Győr Andrással.

A párt reménysége és legfényesebb csillaga már korábban is szerzett néhány kellemetlen médiapillanatot a nagyérdeműnek – ezek egy részét Gulyás Márton be is játszotta –, de az ezúttal előadott nyomorúságos makogás minden korábbi teljesítményét alulmúlta. Nem interjú volt ez, hanem egy rossz tanuló reménytelen felelése a kettesért.

Fekete-Győr András ezúttal áldozat volt. Harmadsorban önmaga gyenge képességének és teljes felkészületlenségének áldozata. Másodsorban Gulyás Márton áldozata, aki kíméletlenül bánt el vele – egy nap talán Karácsony Gergely és Fürjes Balázs, Gajdics Ottó és Jeszenszky Zsolt, Simor András és Bige László is kiérdemli tőle ezt a bánásmódot. Fekete-Győr András azonban elsősorban a Momentum Mozgalom párját ritkító szellemtelenségének, kongó ürességének, nyomorult gyávaságának, végletes elvtelenségének és csontvelőig ható hamisságának lett az áldozata.

Nem pusztán Fekete-Győr András bukott meg, hanem az »új politikai kultúra« és az »új politikai generáció« hazugsága lepleződött le a Partizán stúdiójában. Kiderült, hogy önelégülten mosolyogni és mindent megígérni egy reklámszpot élményén túlmenően már kevés. Félreérthetetlenül bebizonyosodott, hogy egy marketingesek által brandelt párt, amely nem kínál többet a politikában, mint a Coca-Cola a szénsavas üdítőitalok piacán, amely egyetlen szavazatról sem hajlandó lemondani, és amely minden konfliktust meg akar úszni, szükségszerűen üres és alkalmatlan bárki vagy bármi képviseletére. Fekete-Győr Andrásnak lehetetlen küldetést kellett volna teljesítenie: meg kellett volna magyaráznia az elmúlt évek hazudozásait, árulásait, cserbenhagyásait, és közben úgy kellett volna tennie, mintha az ő személyén nem pusztán egy farkasfalka megélhetése, hanem Magyarország felszabadítása és felvirágoztatása múlna. A Partizán stúdiójában minden kétséget kizáró élménnyé vált, hogy a Momentumnak nincs identitása és nincs mondanivalója: elnökük és miniszterelnök-jelöltjük amint teheti, kampányszlogenek mögé menekül a valóság elől.

Lehet és érdemes is röhögni Fekete-Győr Andráson, az igazán rossz vicc mégsem ő, hanem az a tény, hogy másfél év leforgása alatt Tarlós István városvezetésének elszámoltatása még csak meg sem kezdődött, hiába vezeti momentumos politikus a vizsgálóbizottságot, hiába áll momentumos főpolgármester-helyettes a főváros élén, hiába ez az egyetlen feladat, amit el mertek vállalni a Városházán – e tudás birtokában kellene a magyaroknak komolyan venniük a kormányváltás harmadnapján induló felcsúti pert? Ugyan mit mondhatott volna ez a harmatgyenge szellemi és emberi képességű Fekete-Győr András egy ilyen társaság élén, ilyen teljesítmény birtokában? Legfeljebb a NOlimipia-kampányra hivatkozhatott, amit persze minden adódó alkalommal meg is tett.

A Momentum Mozgalom úgynevezett közösségének már csak egyetlen kérdésre kell választ adnia: kit támogat a párt az előválasztáson a miniszterelnök-jelöltek közül: Dobrev Klárát, Jakab Pétert, Karácsony Gergelyt vagy Márki-Zay Pétert? Ennek a kérdésnek van már csak tétje, úgyhogy érdemes lenne a válaszukat ezúttal alaposan átgondolniuk. Számukra ez a kampány véget ért: Fekete-Győr András miniszterelnök-jelöltsége megsemmisült. Választásuk a fenti négy név közül pedig – bármilyen szorongató – értékválasztás is lesz: valami, amit még nem próbáltak, de amit igazán nem ártana elsajátítaniuk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezeknek a kormányra kerüléséért küzdesz, csak hogy rögzítsük.

Félreérthetetlenül bebizonyosodott, hogy egy marketingesek által brandelt párt, amely nem kínál többet a politikában, mint a Coca-Cola a szénsavas üdítőitalok piacán...

Valaki elmagyarázná nekem ezt a mondatot, különösen a Coca-cola hasonlatot ??

Semmivel nem volt vérszomjasabb, ez Puzsért agymenése csak.
Arról nem Gulyás tehet, hogy míg egy másodvonalbeli kormánypárti politikus (Fürjes) összeszedetten, logikusan tud nyilatkozni, addig a Momentum és az egész ballib moslék első számú üdvöskéje (FeGyőr) megsemmisül.

Tarlós-témában némi igaza van Puzsérnak: Karácsony és a komplett ballib a kampányban mindenfajta korruptnak elhordták Tarlóst és a kerületi polgármestereket, csúcsra járatták az elszámolósdi tematikát. Aztán meg (már megint) kiderült, hogy az egész egy blöff volt... Tarlós meg díszpolgármester lett. :)

"Nem interjú volt ez, hanem egy rossz tanuló reménytelen felelése a kettesért."

Látom Robi megtetszett a legnépszerűbb youtube komment. Saját ötlet nem volt?

Ahogy KariGeri mondja az idiótaságot, úgy nem tudja senki.
Mint a szőke nő az IQ teszten. Annyira bambán tud nézni,
hogy látszik rajta, nemcsak a kérdést nem érti, de azt sem,
hogyan került ide. De csak mondja és mondja...

Legyünk tárgyilagosak. Az ellenzéki oldalon Puzsér viszi intellektuálisan a pálmát. Néha már arra gondolok, hogy a hatos számú fideszes tagkönyv az Ő zsebében lapul. magas intellektussal tart tükröt a sok buta, az Orbán gyűlöleten kívül mást nem tudó ellenzéki szavazó elé is. Akik szellemi színvonalát jelzi, hogy nem értik, miről beszél Robi.

A magam részéről hiányolom a konzervatív oldal Puzsér Robiját, a tükör a Fidesz, valamint a szavazói számára is hasznos lenne.

Ez a "rossz tanuló felel a kettesért" - duma, plágium ám. Vagy a Robitól, vagy a Tibi atyától, nem tudom, melyik volt előbb...

'Értéket' választhatnak Dobrev, Jakab, Karácsony és Márki-Zay közül? Miért, betörtek valahová?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés