EB 2021: Ezért lesz igenis jó nekünk a telt házas Puskás Stadion

2021. április 19. 15:09

Ódor János László
Kontra
Az ellenzék úgyis fokozatos nyitást akart mindig, ráadásul ésszel.

„Nem értem a problémát, mi a baj azzal, ha telt házzal fognak menni a meccsek a nyáron. Az ellenzék úgyis fokozatos nyitást akart mindig, ráadásul ésszel. Mi több: most már soha nem voltak oltásszkeptikusak! Hát tessék, itt jön az ész!

Tudomány: többszörös védelem minden oldalon

  1. Csak igazoltan beoltott állapotban mehetünk be. 
  2. Az oltáson átesettek eleve már csak sokkal kisebb eséllyel kaphatják el a vírust.
  3. Az oltáson átesettek már nem, vagy csak elhanyagolható mértékben tudnak fertőzni.
  4. Maszk mindenkin: a potenciális átadók-fogadók kétszeresen védik egymást és magukat. Feltéve, hogy mondjuk optimális esetben a legmagasabb védelmet nyújtó FFP III-as típusú álarcot teszik kötelezővé a belépéshez (legalább 98%-os védelem), akkor a fertőzésveszély már csak 0,04% még abban az extrém esetben is, ha egyikőjük sincs beoltva (ÉS mindkettő beteg lenne).
  5. Ja, igen: a tavalyi freeSZFE-tüntetéseken se volt probléma a távolságtartás hiánya, akkor most miért lenne az? Pedig a progresszív ellenzéknél senki nem tiszteli jobban a nagybetűs Tudományt! Ráadásul míg a freeSZFE-sek szabadon tömörülhettek, a meccsen a székek kiosztása szabályos, rendezett.
  6. A fentiekhez még fontos megjegyeznünk, hogy ne legyen még átmeneti kivétel se a nézőtéren a maszkviselés alól: cigi, zabálás, szotyizás, piálás, kutyasétáltatás, telefon, akármi.

Történelmi lehetőség:

Lássuk be, ez életünkben talán egy soha vissza nem térő alkalom – így legalább az esélyét meg kell teremteni, hogy az EB-re csodálatos teljesítménnyel újra kijutó magyar válogatott minél több néző előtt, minél jobb hangulatban fogadhassa a világ élvonalát hazai pályán, és láthassuk őket egymás ellen is (francia, ill. portugál válogatottak).”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nincs az a józan érv, mely az stupid ellenzéket egyik gumicsontja elengedésére késztetné...

Namost ha ez tényleg így van, akkor miért kell azokat a szállodákat és vendéglőket zárva tartani, amelyekre a lölő gazdája már kivetette a hálót?
Miért kellett a magyar kisvállalkozásokat megint bezárni 1 hónapra, ha az IKEÁ-ban meg a TESCO-ban, az AUCHAN-ban, a LIDL-ben, ALDI-ban meg az emberek egymás hegyén-hátán
tolongtak és nem az élelmiszerért, hanem fűnyíróért, kínaipólóért meg masszírozópárnáért?
Nekik ez hatalmas kasza volt, persze...

Ez akkor megy majd, ha minden jegyvásárlót beoltanak Pfizerrel. Azért ezzel mert a statisztikák szerint ennél a vakcinánál már az első oltást követően 12 nappal elég magas védettség alakul ki. Amikor az Astrámat kaptam utána kapartam, annál 22 nap kell elfogadható védettség kialakulásához. Körülnéztem most a Lancetben, egy tényleg komoly cikkben ők is (orosz szerzők phase III) úgyanúgy 21-22 napot említetek a Szputnyiknál is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés