A dánok elkezdték hazatoloncolni a szír menekülteket

2021. április 19. 8:38
Nullára csökkentené a menedékkérők számát Dánia.

Koppenhága szerint a szír főváros immár biztonságos, ezért hazatoloncolná a menekülteket – írja az Index. Hozzátették: a dán hatóságok tavaly nyáron már biztonságosnak minősítették Szíria fővárosát, és ezt követően szírek százaitól vonták meg dán tartózkodási engedélyüket – vagy csak nem hosszabbították meg. Dánia az egyetlen európai ország, amely visszavonja a szírek tartózkodási engedélyét, írják. Hangsúlyozzák: a határozat „visszafordíthatatlan”, nem lehet ellene fellebbezni.

Deportáló táborok

Az Index megírta, hogy nem csupán az emberi jogi szervezetek kérdőjelezik meg Mette Frederiksen miniszterelnök álláspontját, aki nullára csökkentené a menedékkérők számát Dániában. A kisebbségi, szociáldemokrata kormányát gyakran támogató baloldali pártok is tiltakoznak a beharangozott intézkedések ellen. „Szívtelennek és könyörtelennek” nevezte a diákok kitoloncolását a Radikale Venstre, vagyis a Szociál-Liberális Párt szóvivője. Miután Dánia és Aszad rendszere között megszűnt a kapcsolat, a menekülteket nem lehet kitoloncolni – hangoztatják a baloldali pártok. A portál azt írja, hogy azokat a szíreket,

akiknek lejárt a tartózkodási engedélye, vagy nem hagyják el önként Dániát, deportáló táborokba zárják.

„Honnan tudja Dánia, hogy vajon Szíria biztonságos-e? Hiszen épp a bizonytalan helyzetre való tekintettel zárta be ottani nagykövetségét” – írta Kristian Hegaard baloldali politikus.

Kritika: „Hagyják őket dolgozni és tanulni”

„Akár évekig is várhatnak a szíriai helyzet rendeződésére. Ebbe bele is őrülhetnek. Ez alatt az idő alatt engedélyezni kellene, hogy hozzájáruljanak Dánia felvirágoztatásához, dolgozhassanak és tanulhassanak” – hangoztatja Hegaard, aki szerint ebből hazájának sokkal több haszna származhatna. Mette

Frederiksen kormányfő a szociális politikát illetően balra, a bevándorlást illetően jobbra húz.

Hosszú távú terve, hogy teljesen leállítsa a Dániába igyekvő menedékkérőket, írják. A portál megjegyezte, hogy azok a menekültek, akik elhagyják Dániát, a kormány pénzügyi támogatására számíthatnak.

Fotó: MTI

Összesen 76 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez így teljesen korrekt döntés: menjenek haza, s ott gyarapítsák hazájuk jólétét. Ez a kötelességük.

Európának IZRAELT KELL ALAPUL VENNI, MINTAKÉNT KÖVETNIE!
Százalékos arányban hajszálpontosan Izraelt kell követni a bevándorlás kezelésében.
Már csak azért is, mert Izrael - hasonlóan a közép-európai, főként magyar, délszláv útvonalhoz, Izrael is a dolgok sűrűjében él, létezik, közelről, közelebbről lát rá a dolgok lényegére, így biztosak lehetünk benne: amit tesz, az mindenki érdekét szolgálja.
Ez nem álnaivitás, vagy uszítás a részemről, ez komoly.
A túlszaporodás - amely az adott társadalmak, államok csődje - áttolni más országok nyakába: erkölcstelen, embertelen, civilizáció- és jogellenes, a természetjog, de a római jog értelmében is.

Gyurcsányékat és a lölőket is deportáljuk!
Menjenek mondjuk a Mars-expedícióval valami távoli bolygóra egyirányú jeggyel.
Ha a kilövés után visszaesik a járgányuk, persze az se baj....

Jourova? Sargentini? Donáth Anna? Európai Parlament?

És nálunk nem ugyanez a helyzet?
Csak nálunk a 13 éves "szülőket" nem palesztinoknak, hanem romáknak nevezik.
Tisztelet minden tisztességesen élő roma embernek!
Csak sajnos, a súlypontot, amely felbillenti az országot, nem ők alkotják, de a magyarság is elindult lefelé, úgymond romásodik, magyarul, cigányosodik.
Nézd meg ezt az aljaellenzéket, ezt a mindent lealjasító "ellenpolitikát, uszítást", amellyel mindent lejáratnak, a legaljasabb eszközökkel, legyen az bármennyire hasznos, előrevivő, főként a szegényebbekre nézve.
Miközben az is tény: a kormánynak EGYSZERŰEN NINCS TÁRSADALOMPOLITIKÁJA, IFJÚSÁGPOLITIKÁJA, ami kiváltképp fájdalmas.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés