Stummer János szerint Kubatov Gábor küldte embereit a Dunaferrhez

2021. április 18. 19:30
A jobbikos politikus szerint a Dunaferrnél történtek komoly nemzetbiztonsági kockázatokat vetnek fel.

Mint arról mi is beszámoltunk, egy külsős biztonságiakból álló 50 fős csoport megpróbált behatolni a Duna Vasmű gyárkomplexumába péntek este. A támadásról a cég közleményt adott ki, amelyben azt állítják, hogy annak hátterében az ukrán kisebbségi tulajdonosi kör állt.

Gazdaságbiztonság

Az üggyel kapcsolatban megszólalt Stummer János, jobbikus politikus is. Vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy nemcsak nemzetbiztonsági, de komoly gazdaságbiztonsági kockázatai is vannak a „zsoldosseregek” megjelenésének, hiszen a Dunai Vasmű termelési profilja egyedülálló az országban, ezért különös jelentőségű a magyar nemzetgazdaság jövője szempontjából, továbbá sok ezer embernek ad munkát. Jelezte, hogy mind az elhárítástól, mind a hírszerzéstől soron kívüli tájékoztatást fog kérni, illetve a nemzetbiztonsági bizottság soron következő ülésén az ügy napirendre kerül.

Kérdésre közölte: a z Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága – melynek Stummer az elnöke – az Információs Hivatal és az Alkotmányvédelmi Hivatal vezetőit is be fogja hívni, az ülést még nem hívták össze, de már egyeztetnek róla.

Stummer János arra kérte Kubatov Gábort, a Fidesz pártigazgatóját, hogy

kösse meg a kutyáit, ne fenyegesse tovább a dunaújvárosi embereket,”

mert ők nyugalmat, békét szeretnének, és nem akarnak azzal szembesülni, hogy városukat „zsoldosseregek szállják meg és érvényt akarnak szerezni kibogozhatatlan politikai, gazdasági, üzleti érdekeknek”.

Ukrán provokáció?

Kiemelte: a rendelkezésére álló információk alapján nem kétséges, ezt a provokációt nem Kijevből, hanem a Fidesz pártigazgatóságáról szervezték, hiszen többségében ugyanazok az emberek és kör vett részt abban, mint akik korábban a Nemzeti Választási Iroda bejáratánál az odaérkezőket vegzálták és a ligetes atrocitásban is személyesen részt vettek.  

Kálló Gergely (Jobbik) a térség országgyűlési képviselője szerint Mikó István elismerte, hogy ő áll a pénteki, döbbenetes dunaújvárosi események mögött, amelynek során ötszáz feketeruhás biztonsági ember jelent meg a városban. Úgy vélte, ha Mikó a többségi tulajdonos nevében jár el, felhatalmazása birtokában törvényesen átvehette volna a Dunaferr vezetését a hatályos jogszabályokat betartva.  Hangsúlyozta, hogy

Dunaújváros nem Ukrajna, itt nem erőszakkal rendezik a vitákat.”  

A képviselő arra kérte a kormányt, vesse be diplomáciai kapcsolatait, használja ki a jó kapcsolatot Magyarország és Oroszország között, és segítsék elő a Dunaferr kilábalását a csődközeli helyzetből, valamint a békés tulajdonosváltást.    Pénteken este rendőri intézkedésre volt szükség Dunaújvárosban a Dunaferr tulajdonosai között kialakult konfliktus miatt.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

 

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ostoba! Kihúzod a gyufát a rágalmazásaidért, te Isten barma!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés