Új campust hoz létre a Pázmány Budapesten

2021. április 17. 8:03
A beruházásba bevonják az Esterházy- és a Károlyi-palota épületét is.

Összevont campust hoz létre Józsefvárosban a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) – számolt be a Magyar Nemzetnek Becker Pál, a PPKE fejlesztési főigazgatója. Az új központ a jelenlegi Szentkirályi utcai, Mikszáth téri és Bródy Sándor utcai épületek mellett a Magyar Rádió épületegyüttesét, vagyis az Esterházy- és Károlyi-palotát érinti.

Becker a beruházással kapcsolatban azt mondta, hogy a Budapest Campust a

XXI. század igényeinek megfelelő infrastruktúra fogja jellemezni.

Az előkészületi munkálatokat a Budapest Fejlesztési Központ fogja össze. Meggyőződésünk, hogy az új campus létrehozásával jelentősen nő a környék értéke, vonzereje, megújulnak a romosodó épületek, miközben megmarad a kerület sajátos, egyedülálló hangulata is” – vélekedett Becker.

Az új beruházással többek között laborok, kutatóközpontok, modern egyetemi könyvtár, illetve egy 300 fős kollégium is létre fog jönni. A létesítmény a remények szerint koncertek megrendezésére is alkalmas lesz.

Nyitott campusban gondolkodunk, mert szeretnénk építészetileg is kifejezni, hangsúlyozni a katolikus egyetem befogadó jellegét”

– fejtette ki a fejlesztési főigazgató.

Jelenleg a beruházás által érintett ingatlanok állapotfelmérése zajlik. Az új campus a becslések szerint 2027-ben fogja megnyitni kapuit.  

Kép forrása: ppke.hu

 

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés