Provokatív kérdések egy osztrák újságírónőnek

2021. április 17. 15:59

Nem értettük, hogy amikor egy osztrák 1914-ben kirobbantotta az első világháborút, hogy a picsába került a végén mégis hozzátok egy darabka belőlünk?

2021. április 17. 15:59
null
Kurtz ezredes
Kontra

„Halli-Hallo, und Grüß Gott, liebe Szomszéd! Volt mostanában ez a szörnyűséges botrány, amikor te csak kérdezni szerettél volna, de a gonosz fideszes média felháborodva ezen, megvádolt tégedet valamiféle kérdésnek álcázott provokációval. Elhatárolódva ettől a felháborító és antidemokratikus gyakorlattól, hadd kérdezgessek most a demokrácia és a szólásszabadság nevében és is most tőled.

Elöljáróban annyit, hogy természetesen a legmélyebben tisztelem Ausztriát. Az osztrák volt az a csodás nemzet (?), mely a közös történelem folyamán mindig kiigazította a tévúton járó, és hozzá képest mindig erősen elmaradott, buta mucsai magyarságot abban a néhány esetben, amikor nem volt hajlandó elég gyorsan haladni, esetleg eleve tévútra tévedt.

Caraffa, Haynau, Skorzeny. Csak néhány jól csengő név közös történelmünkből, akire minden magyar jól emlékezhet, nem is beszélve Bruckenbacker Alfonz kapitányról, vagy báró Eberstein Egbert, ezredes úrról.

Szóval összességében mi mindig irigykedve néztünk csodálatos kis országodra, és bár nem értettük, hogy amikor egy osztrák 1914-ben, korlátolt hülyesége nyomán kirobbantotta az első világháborút, hogy a picsába került a végén mégis hozzátok egy darabka belőlünk. Aztán azt se értettük, hogy amikor a másodikat is kirobbantotta egy osztrák, tőletek hogy a faszba vonult ki olyan gyorsan az ideiglenesen ott állomásozó Vörös hadsereg. De félre az értetlenkedésünkkel. Amikor kimentünk hűtőt venni, mert nálatok volt olyan, ami itt nem, akkor se szívtuk mellre a nekünk szóló magyar nyelvű intelmeidet, mert tudtuk, hogy végtére is ugyanazt akarod, ami olyan sok évszázadon át se sikerült neked. Megjavítani bennünket az elhajló tévelygéseink alatt.”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Parmezanidész
2021. április 18. 21:30
Kösz, Kurtz, de ne menjünk messzebbre, ezekre adjatok választ: - Amikor Orbán, Salvini és Morawiecki Budapesten egyesítették erőiket és bejelentették egy lehetséges új szövetség létrehozását, miért nem volt jelen senki a francia Nemzeti Gyűlés vagy az osztrák FPÖ részéről ezen a történelmi találkozón? - Mi a szövetség célja és ki fontolgatja a belépését? - Egy euroszkeptikus koalíció létrehozása nem új jelenség, és az 1980-as évekig megy vissza. Többször is elbukott már olyan témák körül kialakult nézetkülönbségeken, mint például Oroszország, Törökország, vagy az antiszemita támadások. Hogyan lehet elkerülni most a megosztottságot?
Mátyás01
2021. április 18. 18:59
Nekem az osztrák kedvenceim a Habsburg család, és a mögötte álló, természetesen nem létező hatalmú bécsi Rothschildok. Legalább akkora kárt okoztak nekünk, mint a törökök meg a tatárok együttvéve.
Emery4919
2021. április 18. 16:37
Hozzájárulok, hogy az ezredes magát ezentúl vezérőrnagynak titulálja.
Lami
2021. április 18. 13:44
Az mindig megmosolyogtat amíkor osztrák vagy egy német kioktat minket! Ennél csak franciák jobbak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik