Nagyobb csapattal terveznek visszatérni a „biztonsági cégek” emberei a Dunaferr ellen

2021. április 17. 13:17
„Hogy fogunk-e ismét próbálkozni? Igen, hiszen szeretnénk érvényesíteni a megbízó Steelhold jogos érdekét, márpedig az üzem területe az övé” – tette egyértelművé az ukrán fél a szándékait.

Mint megírtuk, péntek este egy több száz fős, külsős biztonságiakból álló zsoldoscsapat megkísérelte elfoglalni a Dunai Vasművek gyárkomplexumát. Az akciót a rendőrségnek kellett megakadályoznia.

Mikó szerint jogos volt az akció, ők csak a felszámolást akarják megakadályozni

A Dunaferr közleménye szerint a „zsoldoscsapat” mögött Mikó István állt, aki Tatjana Tarutának és köreinek a képviseletében járt el. Ezzel kapcsolatban Mikó a Steelhold Limited meghatalmazott képviselőjeként közleményt juttatott el az Indexnek, amelyben ez állt: „A tegnapi napon előre jeleztük, hogy jogilag alátámasztott bizonyítékok alapján ismételten megpróbáljuk megakadályozni az ISD Dunaferr Dunai Vasmű Zrt. 99,64 százalékos tulajdonosának és a társaság több ezer munkavállalójának érdekében, hogy a társaságot felszámoltassák, a vagyon eltulajdonítását tovább leplezzék, a beszállítói és köztartozásokat kifizetetlenül hátra hagyják”

A közleményben Mikó kitér arra is, hogy a Dunaferr egyik kapcsolt cégét korábban 139 millió euróra büntették a szén-dioxid-kvóta kapcsán, emellett pedig 2020-ról mintegy 98 milliárdos bírsága és környezetvédelmi adófizetési kötelezettsége is van a vállalatnak. Ezzel kapcsolatban megjegyzi, hogy nem akarná, hogy a magyar adófizetőkkel fizettessék meg az ISD Dunaferr Zrt. volt vezetői által okozott károkat.

Visszajönnek, méghozzá többen

Mikó a „zsoldoscsapatról” azt mondta, hogy összesen 500 fő volt jelen, akik különböző biztonsági cégektől jöttek, a megbízásukat pedig az „ISD Dunaferr legitim vezetése” adta. Hozzátette, hogy az akció célja az volt, hogy átvegyék az ingatlan területét, mivel az a Seelhold tulajdonában van.

„Hogy fogunk-e ismét próbálkozni? Igen, hiszen szeretnénk érvényesíteni a megbízó Steelhold jogos érdekét, márpedig az üzem területe az övé” – tette egyértelművé Mikó. Kiemelte, hogy a következő alkalommal nagyobb csapattal 600-800 fővel fognak érkezni. Arra a kérdésre, hogy erre mikor fog sor kerülni azt felelte: „Remélhetőleg minél előbb”.

Összesen 143 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"hogy átvegyék az ingatlan területét, mivel az a Seelhold tulajdonában van."
Esetleg, ha a Seelhold stratégiai bombázókkal szétbombázná a rendvédelmi erőket.
Ám azok, a Majdannal ellentétben, nem liberálnáci Soros-fegyveresek, hanem Magyarország Orbán Viktor kormányára esküt tett erők lesznek, ismét.
Persze, azt akarják, hogy vér folyjon, lövöldözés, mentőautók, helikopterek, a CNN azonnal ugrik, a Chester nevű már dörzsöli a közel-keleti kenyerét: a fehér keresztények megint ölik egymást, mennyire "qrvajó ez nekünk, qrvajó ez a CNN-nek", ráadásul innen már tényleg csak egy ugrás Orbán és Putyin összjátéka és ezzel az Északi áramlat védhetetlenné válik... Trump buktatása után ez gyerekjáték - lenne...

Válaszok:
Kvasztics Fedor | 2021. április 17. 14:06

Valami hasonló jutott eszembe nekem is. Kiprovokálni egy összecsapást a rendfenntartókkal, azután már igény szerint lehet színezni a történetet, mellékszálon pedig felhasználni a kárpátaljai magyarok ellen.

Levezetnék, hogy ezt mire alapozod? Hogyan előznél meg egy ukrán provokációt, dunaferres köntösbe csomagolva?

Levezetnéd, hogy milyen kollaborációra gondolsz? Onnan kezdve, amikor Janukovics az EU társulás helyett az Eurázsiai Gazdasági Közösséget választotta - hiszen, mind kulturálisan, mind gazdaságilag oda illenek - puccsot szerveztek ellene. Azóta Ukrajna, hasonlóan a demokrácia export áldozatául esett országokhoz, káoszban van.

mi a gond az Eurazsiai Unioval? Sokkal inkabb illunk oda kultura, tortenelem, eredet szempontjabol is mint a kepmutato, rothado nyugatra.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés