Nagyobb csapattal terveznek visszatérni a „biztonsági cégek” emberei a Dunaferr ellen

2021. április 17. 13:17

„Hogy fogunk-e ismét próbálkozni? Igen, hiszen szeretnénk érvényesíteni a megbízó Steelhold jogos érdekét, márpedig az üzem területe az övé” – tette egyértelművé az ukrán fél a szándékait.

2021. április 17. 13:17
null

Mint megírtuk, péntek este egy több száz fős, külsős biztonságiakból álló zsoldoscsapat megkísérelte elfoglalni a Dunai Vasművek gyárkomplexumát. Az akciót a rendőrségnek kellett megakadályoznia.

Mikó szerint jogos volt az akció, ők csak a felszámolást akarják megakadályozni

A Dunaferr közleménye szerint a „zsoldoscsapat” mögött Mikó István állt, aki Tatjana Tarutának és köreinek a képviseletében járt el. Ezzel kapcsolatban Mikó a Steelhold Limited meghatalmazott képviselőjeként közleményt juttatott el az Indexnek, amelyben ez állt: „A tegnapi napon előre jeleztük, hogy jogilag alátámasztott bizonyítékok alapján ismételten megpróbáljuk megakadályozni az ISD Dunaferr Dunai Vasmű Zrt. 99,64 százalékos tulajdonosának és a társaság több ezer munkavállalójának érdekében, hogy a társaságot felszámoltassák, a vagyon eltulajdonítását tovább leplezzék, a beszállítói és köztartozásokat kifizetetlenül hátra hagyják”

A közleményben Mikó kitér arra is, hogy a Dunaferr egyik kapcsolt cégét korábban 139 millió euróra büntették a szén-dioxid-kvóta kapcsán, emellett pedig 2020-ról mintegy 98 milliárdos bírsága és környezetvédelmi adófizetési kötelezettsége is van a vállalatnak. Ezzel kapcsolatban megjegyzi, hogy nem akarná, hogy a magyar adófizetőkkel fizettessék meg az ISD Dunaferr Zrt. volt vezetői által okozott károkat.

Visszajönnek, méghozzá többen

Mikó a „zsoldoscsapatról” azt mondta, hogy összesen 500 fő volt jelen, akik különböző biztonsági cégektől jöttek, a megbízásukat pedig az „ISD Dunaferr legitim vezetése” adta. Hozzátette, hogy az akció célja az volt, hogy átvegyék az ingatlan területét, mivel az a Seelhold tulajdonában van.

„Hogy fogunk-e ismét próbálkozni? Igen, hiszen szeretnénk érvényesíteni a megbízó Steelhold jogos érdekét, márpedig az üzem területe az övé” – tette egyértelművé Mikó. Kiemelte, hogy a következő alkalommal nagyobb csapattal 600-800 fővel fognak érkezni. Arra a kérdésre, hogy erre mikor fog sor kerülni azt felelte: „Remélhetőleg minél előbb”.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 163 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geyza1947
2021. április 18. 08:21
Sajnos szinte semmit sem tudunk a háttér dolgokrol így lövésünk sincsen, hogy kinek lenne igaza. De egy dolog tény, az erőszak sehová sem vezet. Jogi úton kell rendezni ezeket és a Vasmű addig is termeljen mert az az érdeke mindenkinek !
Newman
2021. április 18. 05:06
TEK TEK TEK TEK!!! Dunaújvárosban banditák ÜZEMET FOGLALNAK!??? MI VAN
Flagellator1974
2021. április 17. 22:04
"Putyinék újabb terjeszkedése előtt az ukránok kampányszerű befeketítése, lejáratása, s ezáltal azon társadalmi támogatottság (de minimum belenyugvó elfogadás) erősítése, melyre apellálva kollaborálhat a magyarok fasiszta zsarnoka Ukrajna ellehetetlenítésében." Rakás szar, amit idehordtál.
Subi2
2021. április 17. 21:18
NAV megkezdhetné Mikó érdekeltségeinek a vizsgálatát... Alcapone sem azért került börtönbe mert az erőszakos cselekményeit rá tudták bizonyítani, hanem adócsalásért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik