A brazilok sem bíznak az orosz vakcinában

2021. április 17. 15:19

Megkapom majd megint a propagandától, hogy oltásellenes vagyok, ami természetesen nem igaz.

2021. április 17. 15:19
null
Hadházy Ákos
Hadházy Ákos
Facebook

„Brazília minden más országnál jobban megszenvedi a koronavírus-járványt, nem kis részben azért, mert az ország populista elnöke (a mi miniszterelnökünk jóbarátja) nem vette komolyan a védekezést. Nagy szükségük lenne tehát oltóanyagra, minél többre és minél gyorsabban. Ennek ellenére az ottani egészségügyi hatóság azt közölte, amikor az orosz vakcina engedélyezésére került volna a sor, hogy nem állnak rendelkezésre azok az adatok, amelyek alapján mérlegelni lehetne az előnyöket és a kockázatokat: nincsenek meg a tömeges klinikai vizsgálatok eredményei és hiányoznak a minőségbiztosítási dokumentumok.

https://www.reuters.com/.../health-coronavirus-brazil...

Ismerős történet, hiszen nálunk is úgy engedélyezték a Szputnyik V alkalmazását, hogy még azt sem vizsgálták meg, valóban az van-e az ampullákban, amit a gyártó állít. Persze, mi nem vagyunk olyan elmaradott ország, mint Brazília, nálunk a kormány gond nélkül felülírhatja az egészségügyi hatóságok döntését. Erről itt írtam korábban:

https://www.facebook.com/hadhazyakos/posts/3401922393251913

Egyébként nem is kell Brazíliáig menni, hogy lássuk, nehéz szakmai döntést hozni az orosz vakcináról (ezért csak politikai születhet): Szlovákiában a miniszterelnök is belebukott a vakcinabeszerzésbe, Csehországban (amelyet szintén megviselt a járvány) az egészségügyi minisztert váltották le, mert nem adott engedélyt soron kívül a Szputnyiknak. Friss hír, hogy a szlovákok abban bízna, a megrendelt, de fel nem használt vakcinát majd a magyarok átveszik:

https://ujszo.com/.../danko-a-magyarok-viszok-a-szputnyikot

Fontos! Azoknak a százezreknek, akik jobb lehetőség híján felvették az orosz vakcinát, az engedélyezés körüli bizonytalanságok ellenére sincs okuk pánikra, valószínűtlen, hogy bajuk lenne az oltástól. Ugyanakkor ajánlott nekik továbbra is szigorúan betartani a járványvédelmi előírásokat, hiszen nem tudjuk biztosan, a népesség egyes csoportjaiban milyen szintű védettséget nyújt. A kormány ugyanis nem hajlandó kiadni azokat az adatokat, amelyekből tudni lehetne, hányan betegedtek meg az oltás után.

Megkapom majd megint a propagandától, hogy oltásellenes vagyok, ami természetesen nem igaz. Mindenkit bíztatok, hogy ha van lehetősége, adassa be magának a védőoltást! Az oltásellenességet viszont nem az ellenzék, hanem a kormány gerjeszti: aláássa a közbizalmat a titkolózással, a tudományos evidenciák figyelmen kívül hagyásával. Partnere ebben sajátos módon az orosz gyártó is, amely a mai napig nem nyújtotta be az európai engedélyezéshez szükséges teljes dokumentációt, és – mint azt a brazil példából látjuk – az egyes vevőknek sem bocsátja rendelkezésére.

Vigyázzanak magukra!”

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2021. április 19. 08:32
Ezen a képen úgy néz ki mint egy kiugrott főrabbi.
Nehidd El
2021. április 18. 23:05
"Vigyázzanak magukra!" Köszi, és azt javaslom, te is vigyázz magadra, mert egyre több becsületes magyar embernél baszod ki a biztosítékot az ilyen ócska, szar sunyi hergeléseiddel.
istvanpeter
2021. április 18. 14:04
Ez az elmebeteg még itt tart. Nem sokára már egész Európában fogják alkalmazni a Putyin V.-t.
syphax
2021. április 18. 14:01
ANNAK MINDÉG A 180 FOKOS ELLENTÉTE AZ IGAZ, AMIT TE ÁLLITASZ...BAMMEG!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik