A brazilok sem bíznak az orosz vakcinában

2021. április 17. 15:19

Hadházy Ákos
Facebook
Megkapom majd megint a propagandától, hogy oltásellenes vagyok, ami természetesen nem igaz.

„Brazília minden más országnál jobban megszenvedi a koronavírus-járványt, nem kis részben azért, mert az ország populista elnöke (a mi miniszterelnökünk jóbarátja) nem vette komolyan a védekezést. Nagy szükségük lenne tehát oltóanyagra, minél többre és minél gyorsabban. Ennek ellenére az ottani egészségügyi hatóság azt közölte, amikor az orosz vakcina engedélyezésére került volna a sor, hogy nem állnak rendelkezésre azok az adatok, amelyek alapján mérlegelni lehetne az előnyöket és a kockázatokat: nincsenek meg a tömeges klinikai vizsgálatok eredményei és hiányoznak a minőségbiztosítási dokumentumok.

https://www.reuters.com/.../health-coronavirus-brazil...

Ismerős történet, hiszen nálunk is úgy engedélyezték a Szputnyik V alkalmazását, hogy még azt sem vizsgálták meg, valóban az van-e az ampullákban, amit a gyártó állít. Persze, mi nem vagyunk olyan elmaradott ország, mint Brazília, nálunk a kormány gond nélkül felülírhatja az egészségügyi hatóságok döntését. Erről itt írtam korábban:

https://www.facebook.com/hadhazyakos/posts/3401922393251913

Egyébként nem is kell Brazíliáig menni, hogy lássuk, nehéz szakmai döntést hozni az orosz vakcináról (ezért csak politikai születhet): Szlovákiában a miniszterelnök is belebukott a vakcinabeszerzésbe, Csehországban (amelyet szintén megviselt a járvány) az egészségügyi minisztert váltották le, mert nem adott engedélyt soron kívül a Szputnyiknak. Friss hír, hogy a szlovákok abban bízna, a megrendelt, de fel nem használt vakcinát majd a magyarok átveszik:

https://ujszo.com/.../danko-a-magyarok-viszok-a-szputnyikot

Fontos! Azoknak a százezreknek, akik jobb lehetőség híján felvették az orosz vakcinát, az engedélyezés körüli bizonytalanságok ellenére sincs okuk pánikra, valószínűtlen, hogy bajuk lenne az oltástól. Ugyanakkor ajánlott nekik továbbra is szigorúan betartani a járványvédelmi előírásokat, hiszen nem tudjuk biztosan, a népesség egyes csoportjaiban milyen szintű védettséget nyújt. A kormány ugyanis nem hajlandó kiadni azokat az adatokat, amelyekből tudni lehetne, hányan betegedtek meg az oltás után.

Megkapom majd megint a propagandától, hogy oltásellenes vagyok, ami természetesen nem igaz. Mindenkit bíztatok, hogy ha van lehetősége, adassa be magának a védőoltást! Az oltásellenességet viszont nem az ellenzék, hanem a kormány gerjeszti: aláássa a közbizalmat a titkolózással, a tudományos evidenciák figyelmen kívül hagyásával. Partnere ebben sajátos módon az orosz gyártó is, amely a mai napig nem nyújtotta be az európai engedélyezéshez szükséges teljes dokumentációt, és – mint azt a brazil példából látjuk – az egyes vevőknek sem bocsátja rendelkezésére.

Vigyázzanak magukra!”

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 125 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hadházy továbbra is hazudik.

,,Hidegháborús amerikai hadjárat folyik az orosz vakcina ellen
A RDIF a HHS Twitter-üzenetével támasztja alá a vádjait a Szputnyik V elleni amerikai kampánnyal kapcsolatban. Az alap közleménye szerint a világ országainak együtt kellene dolgozniuk, a pandémia mielőbbi megállítása érdekében ahelyett, hogy betartanak egymásnak. A RDIF közleménye két nappal követi annak a szerződésnek az aláírását, amelyben a brazil egészségügyi minisztérium 10 millió orosz vakcinát rendelt. Brazília emellett 100 milliót vásárolt a Pfizer és 38 milliót Johnson & Johnson oltásából. A Szputnyikot a tervek szerint később gyártani is fogják Brazíliában.,,
https://www.napi.hu/nemzetkozi..

Tehát tovább uszítasz egy olyan vakcina ellen, amelyet öt kontinensen használnak már, Argentínától Oroszországig, Indiától Szerbiáig, és amelyet számos szakértő nagyon jó vakcinának tart (ellenben nem nagyon olvasni az ellenkezőjéről).
Felkészül: Olaszország, Ausztria, Svédország.

Az meg külön vicc, hogy rámutatsz egy véletlenszerű országra, hogy ott bezzeg nem használják a Szputnyikot (a szomszéd másik nagy országban, Argentínában meg az a fő oltás...): miközben a hivatkozott bezzeg-országban kínai vakcina (Sinovac) a fő oltás...

Szóval igen, ez maga az AKTÍV OLTÁSELLENES USZÍTÁS.

Nem hiszem, hogy kormánypártisággal lehetne vádolni Jalab Ferencet, Kemenesit, a Lancetet... és mindegyik hatékony és jó oltásnak tartja a Szputnyikot.

X
jöhet az újabb nick

"hogy még azt sem vizsgálták meg, valóban az van-e az ampullákban, amit a gyártó állít"

Abban biztos vagyok, hogy a Magyarországra érkező vakcinákból minden szériát leellenőriznek.

Abban is biztos vagyok, hogy Hadházyt pszichiáter már nagyon régen vizsgálta meg.

Ja, és hozzáteszem (hiszen egy a moslék, egy a zászló), számos moslékos ÉLPOLITIKUS, Tordaitól Karácsonyig ugyanezzel a Szputnyikkal olttatta be magát.

Akkor most hogyan is van ez, Hadházy?

Ha "a brazilok nem bíznak" az orosz oltóanyagban, akkor Hadházy sem bízik abban... Mi pedig bízunk a magyar orvosi Hatóságokban, és sajnáljuk Hadházyt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés