A bikákat leölik, a matadorokat segítik

2021. április 17. 15:11

A május 2-i viadalra 6 ezer nézőt engednek majd be, ami a férőhelyek mintegy 40 százalékának felel meg.

2021. április 17. 15:11
null

Jótékonysági bikaviadalt rendeznek májusban a madridi Las Ventas arénában a járvány miatt munka nélkül maradt matadorok megsegítésére – közölték a spanyol hatóságok szombaton. Az arénába a jövő hónapban térhetnek először vissza a nézők a járvány kezdete óta. A viadalarénák szinte mindegyike zárva volt az elmúlt egy évben, ami pénzügyi válságba sodorta a szórakozásra épülő iparágakat és vele együtt a vitatott bikaviadalokat. A madridi kormányzat tájékoztatása szerint a május 2-i viadalra 6 ezer nézőt engednek majd be, ami a férőhelyek mintegy 40 százalékának felel meg. A maszkviselés és a távolságtartás kötelező lesz.

A Spanyolországban nemzeti kulturális örökségként kezelt bikaviadalok már a járvány miatti korlátozások bevezetése előtt is a túlélésért küzdöttek. A társadalom ugyanis megosztott abban a kérdésben, hogy a bikaviadal a spanyol kultúra elengedhetetlen része vagy pusztán kegyetlen és állatkínzó szórakozás. Egy 2019-es felmérés szerint például a megkérdezettek 56,4 százaléka ellenezte a bikaviadalokat, 24,7 százalék támogatta őket, míg az emberek 18,9 százaléka azt mondta, nekik mindegy, hogy vannak-e bikaviadalok.

(MTI)

Fotó: Emilio de Justo spanyol matador küzd harmadik bikájával a Badajoz város arénájában rendezett bikaviadalon 2020. március 8-án.MTI/EPA/EFE/Jero Morales

Kapcsolódó cikkek

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Augustus1
2021. április 18. 10:50
Ez a bősz állatvédelem, állatleölés és vadászat ellenesség. Mennyi vaddisznó lenne például, ha nem vadásznák őket? Nemcsak az utcán, hanem a konyhában is összfutnánk velük? Egyszerűen ez is egy olyan dolog, amit végezni kell. Más kérdés az érzékeny szívűsködés. Eddig nem tudtam megérteni, de már vén fejjel tavalyelőtt sok év után ismét belecsöppentem egy disznóvágásba - és meglepődve tapasztaltam, hogy sajnáltam azt a szerencsétlen visító disznót, pedig régebben ilyesmi föl sem merült bennem. Persze aztán a friss pecsenye elmulasztotta ezt a sajnálkozást.
zara
2021. április 17. 21:02
hagyományaidat feladni mert egyesek azt mondják az hülyeség... aki meg nem spanyol az ne okoskodjon, mert nem értheti....
amaurote
2021. április 17. 16:09
tökös keresztény férfiak
dottore
2021. április 17. 15:51
Nálunk meg az EU be akarta tiltani a libatömést, állatkínzás ürügyén..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik