Joe Biden: Washington nem kívánja a feszültség elmérgesedését Moszkvával

2021. április 16. 7:22
Az amerikai elnök figyelmeztette Oroszországot, hogy ne avatkozzon bele az Egyesült Államok demokráciájába.

Az Egyesült Államok nem kívánja, hogy Moszkva és Washington között elmérgesedjen a feszültség, dacára az ellene bevezetett friss szankcióknak – jelentette ki Joe Biden amerikai elnök csütörtökön. „Az Egyesült Államok nem akarja az eszkaláció és konfliktus körforgását elindítani Oroszországgal” – mondta Biden a Fehér Házban adott rövid nyilatkozatában. „Stabil, kiszámítható kapcsolatokat szeretnénk” – fogalmazott az amerikai elnök.

Arányos válasz

Biden egyben figyelmeztette Moszkvát, hogy amennyiben folytatja „beavatkozását az amerikai demokráciába, kész további válaszintézkedésekre”. Hangsúlyozta, hogy az új szankciók jóval súlyosabbak is lehettek volna. „Tovább is mehettünk volna, de letettem erről. Úgy döntöttem, hogy arányos választ adunk” – tette hozzá.

Az Északi Áramlat-2 földgázvezetékkel kapcsolatban Biden jelezte, hogy már régóta ellenzi a projektet. Arra az újságírói kérdésre, hogy az újabb szankciók miért nem érintik a a Balti-tenger fenekére fektetett vezetékrendszert, amelyen keresztül az orosz földgázt Ukrajna és Lengyelország megkerülésével szállítják Németországba, így felelt: „Az Északi Áramlat-2 bonyolult kérdés, mert európai szövetségeseinket érinti”.

Elmérgesedő viszonyok

Az amerikai elnök csütörtökön bejelentette, hogy pénzügyi szankciókat léptet életbe Oroszország ellen, és kiutasít az országból tíz, kémkedéssel vádolt orosz diplomatát, a Moszkva részéről érkezett kibertámadásokra és az amerikai elnökválasztásokba történt orosz beavatkozásra válaszul. Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes ellenintézkedések sorozatát jelentette be.

(MTI)

Kép forrása: AFP

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

mi az orosz beavatkozas ? hogy Gogoltol loptad a receptet? (Holt lelkek)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés