A fideszes képviselők nemhogy keresztrejtvényt fejteni, de hihetően hazudni sem tudnak

2021. április 16. 7:52

Márki-Zay Péter
Facebook
Kérjük a vásárhelyi polgárokat, hogy továbbra se a Fidesznek, hanem a tényeknek higgyenek.

„A Polgármesteri Hivatal közleménye:

A Fidesz egy hárommilliárdos uniós projektből a városnak járó pénzt is elvenné – mi Vásárhely fejlesztésére fordítjuk.

Horváth Zoltán képviselő úr és a Fidesz-frakció azt kérte a várostól, hogy töröljék el Lázár János kedvenc kivitelezőjének, a kórház felújítását is elnyerő kastélyépítő vállalkozónak a területhasználati díját. Szerintük a díjfizetés összege politikai bosszú eredménye – a valóságban a közútkezelői hozzájárulás díját polgármesterként még Lázár János határozta meg. (A Fidesz szerint a Lázár-kastély törvénytelenül elkerített közútjáért sem szabadott volna pénzt kérnie a városnak – mi abból újítjuk fel hamarosan a Medgyessy Ferenc utcát.)

A Fidesz február 18-án felszólította Hódmezővásárhely polgármesterét, hogy az általa eltörölt ingatlanadóból származó megtakarítását fizesse be a városnak, személyes példájával járjon előttük. Ő ezt már másnap megtette, 300 ezer forintot befizetett a város kasszájába – a Fideszes képviselők közül azonban egyetlen egy sem követte őt azóta sem…

Márki-Zay Péter ingyen wifi internetet ajánlott fel saját adományából a kórháznak – ám ezt a kórház nem engedélyezte. Felesége, Felícia, egészségügyi végzettséggel és tapasztalattal a járvány alatt többedmagával önkéntesnek jelentkezett a kórházba, ám a kórház igazgatója ezt is elutasította. A polgármester felhívásban kérte a kórházat, hogy a COVID-ban haldoklók számára találjanak technikai megoldást a szeretteiktől való méltóságteljes elbúcsúzásra – ám a betegek azóta is magányosan halnak meg.

A kormány idén 700 milliót vett el Vásárhelytől – kizárólag a fideszes megyei jogú városoknak viszont már decemberben adott 1,38 milliárdos kompenzációt. Lázár János tíz éve 300 milliót vett el a kórháztól, amit az utolsó fillérig mi kifizettünk ki nekik 2018 után. A Fidesz tehát csak elvett a kórháztól, mi viszont azóta további 75 millióval hitelezzük és támogatjuk őket.

Felvétellel bizonyított, hogy a kórházat csak Lázár János hívta »halálgyárnak«. Márki-Zay Péter soha senkit nem beszélt le az oltakozásról, sőt, a város az erre felállított telefonos szolgáltatásával eddig 200 vásárhelyinek segített regisztrálni. Márki-Zay Péter a Fidesz rágalmaival ellentétben a kormány által meghatározott sorrendben, a kormány által biztosított vakcinatípussal kapta meg az oltását, amivel nemhogy 350, de egyetlen egy idősebb regisztráltat sem előzött meg. Arról viszont hallgat a Fidesz, hogy a jóval fiatalabb fideszes képviselők és a fideszes sajtó fiatal munkatársai már sokkal előbb megkapták az oltást, és érdekes módon nem kínai és nem orosz vakcinával…

Márki-Zay Péter és a város megválasztott vezetői nem oltás-, hanem lopásellenesek. Szomorú, hogy ez a tény városunk korábbi, korrupt irányítóit folyamatos valótlan rágalmakra készteti. Kérjük a vásárhelyi polgárokat, hogy továbbra se a Fidesznek, hanem a tényeknek higgyenek.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 98 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A fideszes képviselők nemhogy keresztrejtvényt fejteni, de hihetően hazudni sem tudnak"

Viszont lopásban verhetetlenek.

Márki-Zay "tényei" már jó párszor bírósági elítéléséhez vezettek...Ja, és "tény" az is, hogy őt üldözi a "Fidesz-bírósága"!

Remélem is, hogy nem keresztrejtvény fejtéssel töltik az idejüket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés