Karácsony Gergely jobbikosoknak osztott pozíciót Budapesten

2021. április 15. 18:53
A főpolgármester személyi döntéseit nem kommentálta a budapesti városvezetés.

A budapesti Fidesz emlékeztet arra közösségi oldalán, hogy a Jobbiknak a 2019-es önkormányzati választás óta nincs képviselője a Fővárosi Önkormányzatban.

Miután a rendkívüli járványhelyzetben a főpolgármester egy személyben dönthet a bizottságok és a közgyűlés nevében is, a 2021-ben 1,3 milliárd forintból Budapest márka és turizmus stratégiáját alakító Budapest Brand Nonprofit Zrt. felügyelőbizottságának élére kinevezte Szijjártó Ákost, akii az elmúlt ciklusban a Jobbik delegáltja volt a fővárosi gazdasági bizottságban.

Az Újszínházban ugyan ezt a pozíciót kapta meg Bodor Zoltán, II. kerületi jobbikos politikus. Szintén pozíciót kap a Jobbikból Szanyó Miklós a Budapest Film, vagyis a főváros art mozi-üzemeltető vállalatának felügyelőbizottságában, Hartaházi Miklós Zsolt, a Fővárosi Autópiac, valamint Tokody Marcell (volt fővárosi képviselő) a Fővárosi Csatornázási Művek felügyelőbizottságában.

Az Index megkereste a budapesti városvezetést, a személyi döntések politikai hátteréről szerették volna kikérni Karácsony Gergely főpolgármester álláspontját, de nem kaptak választ.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

,,Az Index megkereste a budapesti városvezetést, a személyi döntések politikai hátteréről szerették volna kikérni Karácsony Gergely főpolgármester álláspontját, de nem kaptak választ.,,

A válasz egyszerű. Kel a slepp az udvartartáshoz.

Már csak egy földrajztudós, matematikus, nyelvtanár-nyelvész kellene. Gyurcsányt meg ki kellene nevezni főporondmesternek.

Azt azért nem értem, hogy ezek a döntések miképpen függnek össze a járványhelyzettel, amivel kapcsolatos lenne az egyszemélyi döntés lehetősége.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés