Évek óta szakmányban fikázzák a magyar focit

2021. április 15. 12:54

Deutsch Tamás
Facebook
Két hónap múlva majd nézhetjük szelfijeiket.

„Két hónap múlva majd nézhetjük azoknak a kipingált arcú, fanatikus futballszurkolós szelfijeit a Puskás Arénából, akik évek óta szakmányban fikázzák a magyar focit és ma a leghangosabban ágálnak a tervezett teltházas meccsek ellen.

Ennyi.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szép lenne, ha...
A tegnapi Kisvárda-Újpest magyar Kupa-elődöntőn összesen 3, azaz HÁROM DARAB magyar játékos lépett pályára.
A sokszoros kupagyőztes és bajnok Újpestben 0, azaz: NULLA.
Ti Tamás, a kormány, a sportirányítás mindent megtesz a sport, a magyar futball felemeléséért, amit csak megtehettek. Ezért csak NAGY GRAT nektek, de van egy leküzdhetetlennek tűnő akadály, a magyar foci totális - szakmai, emberiminőség-lezüllése..., amit ha nem orvosolunk, lényeges változás nem várható, a válogatott eredménye megtévesztő, nincs mögötte erős hátország!!!
A motívációs körülmények 100%-os megváltoztatása elengedhetetlen, ez társadalom-politikai, ifúság-humánpolitikai feladat:
"Sallai Roland Freiburg, és Magyar válogatott: Ami feltűnt, hogy akkor, a 80-as években, teljesen más volt a játék."
Ez az, ami Magyarországon nem tűnt fel sem Mezey Györgynek, sem másnak.
De tegyünk egy nem lényegtelen kiegészítést, illetve kettőt, mert fontos:
1. Akiknek feltűnt, Verebes, Temesváry, Csank és még biztos voltak mások, azokat lenyomta a kádári romlott-züllesztett futballközeg.
2. A rendszerváltás után a magyar sport, benne első helyen a labdarúgás lett az ország ellensége, amelyet állami eszközökkel TÁMOGATNI TILOS. Nézz rá a régi Népstadionra: a gyönyörű létesítmény Európa szégyeneként "ékeskedett" évtizedeken keresztül: NEM VOLT RÁ PÁR MILLIÁRD SEM.
Így e kettő: a tudatos kádári titkosszolgálati - a magyar csak ne akarjon eredményes lenni, mert az NACIONALIZMUS!!! - lezüllesztés és az anyagi KIVÉREZTETÉS, e kettő éppen elég rákosodással szívta el a magyar alkotóerőt, így, ami van, nem véletlen.

Sajnos, kulcsposztokon, szülői nevelés, értékrend, iskolai pedagógia, média, sportújságírás megalkuvó, sunyi színvonaltalansága, sportvezetés marketingmentessége estébé előrevetíti, hogy itt a következő 5-10 évben sem lesz érezhető emelkedés.
Hat tényezőt soroltam fel, ezek többségében a mai magyar "értékek" az Origótól negatív tartományban helyezkednek el.
És ez azért tragikus, mert meghatározza a következő nemzedék, az ország spirálját, lefelé.
Csak, ha bevezetnék a NEM KÖTELEZŐ katonai sorozást és törvény biztosítaná, hogy minden 18. évét betöltött magyar állampolgár - fiú, lány - jogosult KATONAI ALAPKIKÉPZÉS végrehajtására, ár csak ez az egy intézkedés nagyot lendítene az egészséges hozzáállás, a munkakultúra kialakításának irányába.
Ha a kormány támogatná minden szórakozóhely működését - ahol ÉLŐ ZENE a kikapcsolódás, szórakozás eszköze, ez lehetne a második egészséges lépcső.
És így tovább. Mindennek értelme: a munkamorál, az értékrend, a motíváció lehető LEGMAGASABB SZINTRE EMELÉSE.
Ja és a legfontosabb: 18 éven aluliak edzésén a szakmai stáb tagjain kívül senki ne vehessen részt, ezt az MLSZ-nek a klubok házirendjébe ELSŐ HELYEN kellene felvetetni. Szülők, bárki 300 méteres távolságon belül ne lehessenek jelen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés