Összevissza beszéd és mismásolás

2021. április 14. 14:50

Karácsony Gergely
Facebook
Erősen kétlem, hogy a Diákváros és a kínai egyetem egyszerre, egy helyen épül majd meg.

„»Az előterjesztés szerinti beruházás (vagyis a kínai egyetem) a Budapest Diákváros – Déli Városkapu Fejlesztési Program helyszínén valósul meg«. Már megint kinek kell hinni? A kormány előterjesztésének, vagy egyik minisztere szavának? Vagy egyiknek se?

Legyen már vége ennek az összevissza beszédnek és mismásolásnak, amit a kormány a Diákváros helyére építendő kínai elit kampusz ügyében folytat.

Hivatalosan kikértem a kormány eddig nyilvánosságra nem hozott döntéseiről szóló dokumentumokat.

Gulyás miniszter tegnap megköszönte a reklámot, amit a Budapesti Diákváros terveinek csináltam, nos, nagyon szívesen, bár szerintem nem marketingkommunikációs kérdés, hanem személyes elkötelezettség, ha tetszik, becsületbeli ügy ragaszkodni több mint tízezer magyar diák olcsó lakhatásához. A kormány azonban, úgy látszik, a kínai gazdasági-politikai érdekeknek csinál inkább reklámot. Abban meg nincs köszönet. Hiszen a kormány a magyar diákok olcsó lakhatása helyett ragaszkodni látszik ahhoz az esztelen tervhez, hogy kínai hitelből, vagyis a gyerekeink eladósítása árán, kínai vállalatok által a kínai kommunista párt irányítása alatt álló kínai elit kampuszt építtessen és elköltsön erre több pénzt, mint amennyit a teljes magyar felsőoktatásra fordít. Ettől az őrülettől akarjuk és fogjuk megvédeni a Budapesti Diákvárost. Gulyás miniszter azonban erre azt mondta, hogy a Diákvárosnak majd a kínai egyetem ad értelmet, és hogy Diákváros is lesz, meg kínai kampusz is.

Hát szerintem, a Diákvárosnak az a több mint tízezer magyar fiatal ad majd értelmet, akik ott tölthetik diákéveiket. Ha a kínai kampusz miatt csak eggyel kevesebb magyar diáknak jut ott hely, az már elfogadhatatlan. De félő, nem csak eggyel kevesebb fiatalnak jut hely a kormány szerint. Mert azt a kormányzati közlést, hogy a Diákváros és a kínai egyetem egyszerre, egy helyen épül majd meg, erősen kétlem. Kételyeim elsősorban a kormány eddigi működéséből fakadnak, abból, ahogyan ez a kormány újra és újra megszegi az adott szavát és felrúgja a megállapodásokat. Kételyeimet alátámasztják azok a hírek, amelyek szerint a február 24-i kormányülésen készült emlékeztető azt tartalmazza, hogy »az előterjesztés szerinti beruházás a Budapest Diákváros – Déli Városkapu Fejlesztési Program helyszínén valósul meg«. Na mármost, a Budapesti Diákváros helyszínén a Budapesti Diákvárosnak kell megvalósulnia és nem másnak.

A kormány azonban állítólag 520.000 négyzetmétert(!) akar kínai vállalatokkal beépíttetni, összesen mintegy 40 hektárt adna a kínai kampusznak. Ha ez igaz, akkor ezek a tervek egyértelműen kiszorítanák a Diákvárost. Lehet, hogy a kormány szerint az a Diákváros, ahol egy fallal körülvett kínai egyetem van. Szerintem meg az a Diákváros, ahol több ezer magyar fiatal lakik, szórakozik, tanul.

De akkor járjunk ennek a végére, mert újra mondom: ha a kormány felrúgja a Diákvárosról szóló kötött megállapodást, akkor stadion sem épül Ferencvárosban. Hivatalosan kikértem tehát a kormánytól az alábbi dokumentumokat:

- a Fudan Hungary Egyetemmel összefüggésben az innovációs és technológiai miniszter által a Kormány 2021. február 24-i ülésére benyújtott előterjesztést,

- a Kormány 2021. február 24-i üléséről készített összefoglalónak a Fudan Hungary Egyetemről szóló előterjesztésre vonatkozó részét,

- a Kormány 2021. február 24-i ülésén a Fudan Hungary Egyetemről szóló előterjesztéssel összefüggésben meghozott döntések szövegét.”

Nyitókép forrása: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 122 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Aki itt összevissza beszél és amikor csinál is valamit a facebookozáson kívül, - na jó azokat sem te írod - az te vagy Karácsony elvtárs.

Nem kell kínai egyetem és kínai vírus sem.

KARÁCSONY GERGELY
vissza Összezéd bes sé ásolás mism
2021. április 14. 14:50
Facebook
...

De hülye vagy te, Derdő!

Egyébként az ugye már hónapok óta egy alapprobléma - és további hosszú hónapokig még inkább az lesz -, hogy e közlemények mögött melyik szerepkör áll: a főpolgármesteré vagy a moslékellenzék miniszterelnök-jelölt-jelöltjéé?

,, A kormány azonban állítólag 520.000 négyzetmétert(!) akar kínai vállalatokkal beépíttetni, összesen mintegy 40 hektárt adna a kínai kampusznak,, - írja.

Karácsony nem volt jelen az órán, amikor a mértékegységeket tanulták.

Az 520.000 négyzetméter 52 hektár, a 40 hektár pedig 400.000 négyzetméter.

A Budapesti Déli Vaskapu Program pedig 135 ha beépítését tervezi, ami 1.350.000 négyzetméternek felel meg.

Azt is kétlem, hogy Karácsony tudja, hogy a terület hol helyezkedik el, pedig már térképet is kapott ajándékba.

Ki az aki elhiszi, hogy 52 hektáron 540 milliárd forintból csak egy egyetem és egy 10 ezer fős kollégium épül fel?
Ki az aki úgy gondolja, beépítik a terület egy részét, ahol közművesítenek, majd utána amikor a másik terület beépítése történik azt akkor közművesítik?

Egyébként itt látható a projekt beépítési tervének képei: https://leptek.hu/project/19

Balliberásék be vannak tojva, hogy a diákokkal majd jön egymillió kínai aki letelepszik Budapesten és a Fideszre fognak szavazni.

Ezt nem érti, hiszen azt sem tudja, merre van Csepel.

Fészbúk primadonna.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés