Meghosszabbították a Covid-osztályon késelő férfi letartóztatását

2021. április 14. 17:19
Három hónappal meghosszabbították a Covid-osztályon késelő férfi letartóztatását – közölte a Fővárosi Törvényszék szerdán.

Mint arról korábban írtunk, március 13-án délután az egyik budapesti kórház intenzív Covid-osztályán minden előzetes ok nélkül fojtogatott és megütött egy beteget, majd egy másik, altatásban és lélegeztetőgépen lévő pácienst többször megszúrt egy sebészollóval. A férfi ezt követően rátámadt egy ápolóra és a megfékezésére érkező biztonsági őrökre is. Az első megtámadott beteg és az egyik biztonsági őr a bántalmazás következtében könnyű sérüléseket, míg a megszúrt beteg olyan életveszélyes sebesüléseket szenvedett, hogy az azonnali orvosi beavatkozás ellenére a későbbiekben életét vesztette.

A férfi továbbra is az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben van.    

A Budai Központi Kerületi Bíróság július 16-ig meghosszabbította annak a férfinak a letartóztatását, akit védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítanak – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben, amely szerint a végzés nem végleges.    

Szükségesek a legszigorúbb intézkedések  

A gyanúsított cselekménye tíztől húsz évig vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető. Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatásának meghosszabbítását.   

A Fővárosi Törvényszék közölte, hogy a gyanúsított külföldi állampolgár, személyi körülményei rendezettek, azonban a magyar nyelvet nem ismeri, magyarországi kötődéssel nem rendelkezik. A férfi büntetlen előéletű, azonban cselekményét minden ok nélkül, többek között egy altatásban lévő ember sérelmére követte el, továbbá több ember testi épségét is veszélyeztette, magát is megvagdosta, kiszámíthatatlanul viselkedett – írták.    

A bíróság a fentiek alapján úgy határozott, hogy a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazása a gyanúsított vonatkozásában továbbra is szükséges. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a bűncselekmény napján arról számolt be, hogy egy kínai állampolgárságú férfi az ügy gyanúsítottja.

(MTI)

(A nyitókép illusztráció. Forrás: MTI)

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vizsgálják, hogy egyáltalán ott volt-e.

Csábító ötlet, de egy jogállamban ki kell vizsgálni azt, hogy beszámítható-e vagy sem. Azután jön az itélet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés