Varga Judit: Süketszobába zár és bilincset tesz ránk a közösségi média

2021. április 13. 17:47
A techcégek politikai cenzúrája teljesen önkényesen dönt arról, kinek ad teret és mire – állítja Varga Judit Deák Dániellel készült keddi beszélgetésében.

Egyik pillanatról a másikra letekert politikai tartalmak, politikusok letiltása, a véleményszabadság korlátozása – egyre több a probléma a Facebookkal és a nagy techcégekkel. Mit lehet tenni? Milyen lépések szükségesek? Varga Judit igazságügyi miniszter és Pokol Béla alkotmánybíró válaszoltak Deák Dániel kérdéseire a XXI. század intézet beszélgetésén. 

„Ha mi nem kontrolláljuk a tech cégeket, ők fogják uralni a mi életünket. Létrehoznak egy pszeudovilágot, melyben mindent ők határoznak meg közösségi elvek címén, miközben ezen szabályoknak semmi köze nincs a jogállamhoz, teljesen önkényesen határozhatják meg kinek és mit adnak. Nagyon nagy a baj, az első válasz a józanság, és fontos, hogy ki tudjunk tekinteni ebből a világból és legyenek valódi kapcsolataink is” – mondta el a beszélgetésben Varga Judit. ű

Nagyon időszarű az uniós szabályozás, mert olyan szolgáltatás jött létre, mint az áramszolgáltatás, de a tech óriást semmilyen hasonló jogállami szabályok nem korlátozzák jelenleg – hangzott el. 

„Átláthatóság, átláthatóság, jogállam, jogállam – semmit sem lehet számonkérni a techóriáson sem, mint bármely más jogi személyen” – mondta a miniszterasszony arra a kérdésre, hogy a konzervatív hangokat egyértelműen elhallgattatják, és eközben beazonosítható ideológiai véleményformálást végeznek ezek a cégek. Lehet eljön saz idő, amikor más módszerekhez kell fordulni, elő kell venni egy hordót, kimenni a piactérre és szónokolni – véli Varga Judit, akinek van személyes tapasztalata arról, hogy a letiltások abszolút politikai alapon működnek a határozott konzervatív gondolatokkal szemben. 

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés