Magyar Bálint: Ez nem modellváltás, hanem a felsőoktatás lerablása

2021. április 13. 7:40
A volt oktatási miniszter szerint egy bűnszervezet privatizálja az intézményeket maga számára.

Magyar Bálint volt oktatási miniszter kijelentette Klubrádiónak: az állam segítségével lényegében egy bűnszervezet privatizálja az intézményeket maga számára úgy, hogy beülteti a vezetésbe a kádereit, akiket – szándékai szerint – semmilyen választás után nem lehet lecserélni. A korábbi szabaddemokrata politikus szerint Mészárosék, Tiborczék járnak majd jól az egyetemekhez öntött nagy pénzekkel.

„A kritikus hangok elnyomása”

Magyar Bálint szerint amit az egyetemeknél tesznek, az nem modellváltás; a Fidesz, amikor ezt hangsúlyozza, semleges reformelnevezést akar keresni annak, ami gyakorlatilag a felsőoktatás lerablását jelenti. Kiemelte:

a Fidesz autokratikus hatalmának stabilizálásához hozzátartozik a kritikus hangok elnyomása,

ezért foglalja el a médiát, például a közmédiát, és szorítja ki a magánmédiából az alternatív hangokat. „Ezért telepedett rá a közoktatásra és vonta meg a szót a pedagógusoktól, akik meglehetősen kritikus csoportot alkottak a mindenkori kormányokkal szemben.” Az a orvosok „megregulázása, szakrendelők államosítása” szintén ezt a folyamatot táplálja. Volt a magyar társadalomban néhány sziget szerinte, és ezek közé tartoztak az egyetemek és az akadémiai kutatóintézetek, ahol intézményes keretek között lehetett védeni a szólásszabadságot. Ahol a véleményformáló értelmiség meg tudna nyilatkozni, azokat a helyeket megszállják – összegezte.

„Parazita család”

Szerinte egyik oldalról állami vagyonok lerablása és egyetemek beépítése zajlik a saját klientúrába, másfelől törvénybe akarják iktatni, hogy ezt

a „parazita családot”, amit ráültetnek a tudományos intézményekre, a mindenkori következő kormányoknak táplálnia kelljen,

ami újdonság az autokráciák világában. Magyar Bálint szerint a kinevezettek jó része anyagilag is érdekelt az intézményekhez kötődő vagyontárgyak felhasználásában (itt Csányi Sándort és Lázár Jánost említette), vagy teljesen alkalmatlanok, nem ismerik ezt a területet, egyetlen képességük, hogy lojálisak Orbán Viktorhoz személyesen.

Magyar Bálint úgy fogalmazott a Klubrádiónak: az egyetemek színvonala nem fog növekedni, a hatalmas, több százmilliárdos pénzek elköltésénél körülbelül egy hetük van, hogy pályázatot adjanak be. Valódi innováció nem várható, ahol hatalmi szóval és kliensképzéssel próbálnak vagyonokat lenyúlni és pozíciókat biztosítani. Ezeknek az oligarcháknak a beruházási világában nincs innovatív szektor,

nem nemzeti tőkésosztály, hanem nemzeti járadékos réteg születik,

egy fogadott politikai család, egy klán, amely Orbán Viktor kötődik, fogalmazott Magyar Bálint.

Kép forrása: Magyar Bálint Facebook-oldala

Összesen 149 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bolognai rendszer, te rohadék, neked köszönhetjük!

Oszt jutott-e neked valamilyen stallum abban a csapatban, ami soha,
de soha istenbizony nem?

https://www.youtube.com/watch?..

A 600 millás lelépési pénzt megadtátok-e az államnak? Hol vannak a
Tocsik millióK

Választás közeleg. Ilyenkor a csatornából felbuggyan a rothadó fekália, mint amilyen ez az alak is.

Magyar Bálint megbukott mint miniszter, mint SZDSZ főhangadó, mint politikus, de ahelyett, hogy a botrányos tevékenysége után elsülyedt volna a bányászbéka popsija alá, még most is osztogatni akarja az észt.

Végignéztem. Érdekes volt. Nem fog ez a szép és értelmes lány sokáig Habarovszkban élni.

Ez az, pontosan ez a formula, ami náluk mindig dominál: a dominancia akarása.
"Mégis fékezné a migrációt az Egyesült Államok
Washington megállapodott három országgal határellenőrzésük fokozásáról a migráció kontrollálása végett.
A megállapodás szerint Mexikó továbbra is 10 ezer katonáját állomásoztatja déli határánál, Guatemala 1500 rendőrt és katonát vezényel déli határára, Honduras pedig 7000 rendőrrel és katonával erősíti meg határa őrizetét."
Tehát: ami Trumpnál idióta, rasszista, fasiszta volt, a határőrizet,
ugyanez Bidennél "Mégis fékezné az migrációt"...
Azaz: ha Magyar Bálint barátai, akik off-shore-ba vitték a magyarok pénzét, már 1980 óta, a 242 milliárd dolláros lopásukkal, amikor ők verték tönkre a bolognai meg mindenféle áloktatásokkal a magyar oktatási rendszert, az "mégis" volt, most, amikor a magyar felsőoktatás produktivitás pályájára lépésre tör, az: Lerablás.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés