Szijjártó: Mindössze öt éve van kapcsolatunk Monacoval

2021. április 12. 19:13
A külgazdasági és külügyminiszter Monacóval egyeztetett a magyar ET-elnökségre készülve.

Májustól Magyarország lesz az Európa Tanács elnöke, erre készülve azon európai országokkal is fontos egyeztetni, melyekkel általában nincs túl aktív együttműködése, ilyen Monaco is – írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfőn.

Szijjártó Péter arra hívta fel a figyelmet, hogy a hercegséggel mindössze öt éve tart fenn Magyarország diplomáciai kapcsolatot,

a két ország ugyanakkor kifejezetten hasonló álláspontot képvisel a környezetvédelem és a digitalizáció fontosságával kapcsolatban.    

Úgy fogalmazott: „Büszkék vagyunk arra, hogy azon 21 ország közé tartozunk a világon, amelyek a járvány előtt úgy tudták növelni gazdasági teljesítményüket, hogy közben csökkentették károsanyag-kibocsátásukat.”   

Az Európai Unió már hosszú ideje egyeztetéseket folytat három kis országgal: San Marinóval, Andorrával és Monacóval társulási megállapodás megkötéséről – emlékeztetett Szijjártó Péter. A miniszter hangsúlyozta: Magyarország támogatja ezt a folyamatot, szeretné, ha az unió mielőbb szorosabbra fűzné kapcsolatait ezekkel az európai országokkal.

(MTI)

Fotó: Szijjártó Péter, Facebook

 

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés