Szél Bernadett: Én soha nem tartoztam a free speech hívei közé

2021. április 12. 18:16
Igenis szükségünk van korlátokra – mondta az országgyűlési képviselő.

Szél Bernadett, független országgyűlési képviselő az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége volt. A beszélgetés fő témája az állami kitüntetések visszavonhatósága volt, Gulyás László, a Szegedi Tudományegyetem professzorának március 15-ei kitüntetése kapcsán. 

A napokban nagy port kavartak Gulyás László feltételezett kijelentései. Szél Bernadett úgy fogalmazott: „Szerintem ez egy végtelenül egyszerű helyzet. Az ilyen beszédnek semmi keresnivalója nincsen egy professzor szájában az egyetemeken”. Hozzátette: „Ez egy félreértés, hogy mindenki arról beszél, amiről akar. (...) Én soha nem tartoztam a free speech hívei közé. Szerintem igenis szükségünk van korlátokra.”

„Egy politikai fegyver az állami kitüntetéseknek az adományozása. Március 15-én szinte egy emberként hördültünk fel egyes jutalmazások kapcsán” 

– mondta a képviselő.

A köztársasági elnök személyéről azt mondta: „Én azt szeretném elérni, hogy egy olyan országunk legyen, ahol olyan köztársasági elnök van, aki valóban a nemzet egységét képes megtestesíteni”.

Kép forrása: YouTube

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na, bevallotta. hogy a cenzúra híve. Lendvai utánpótlás. Még nem recski táborőr, de útban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés