Márki-Zay: Tartok tőle, hogy az ellenzék elárulja az előválasztást

2021. április 12. 17:49
Hódmezővásárhely polgármestere a Partizánban utalt arra, hogy egy esetleges 2022-es kormányváltás után lennének „árulók” az ellenzékben.

A műsorban Márki-Zay Pétert kérdezték többek között a 2018-as választásról. Mint mondta, a választási eredményeket nagyban befolyásolta az, hogy Jobbik, akkor még Vona Gábor vezetése alatt nem volt hajlandó visszaléptetni a jelöltjeit. „Én emiatt nagyon sokat veszekedtem Vona Gáborral” – mondta a polgármester.

Márki-Zay Péter szólt arról is, hogy rengeteg példa van „az ellenzéki árulásokra”, akár az önkormányzati választásokon, akár azok után.

Két magyarázat van az ilyen döntésekre: vagy ostobaság, vagy árulás. Én nem tartom ostobának ezeket az embereket.”

Arra a kérdésre, hogy Vona Gábornak esetleg fűződött-e anyagi érdeke abban, hogy ne egyezzen bele a visszaléptetésekbe, a polgármester azt felelte: a visszaléptetések következtében százmilliós állami támogatásoktól esett volna el a Jobbik, „Két olyan ember van, aki tudna erre válaszolni: Simicska Lajos, és Vona Gábor” – fűzte hozzá.

Az ellenzéki pártok kritikus pillanatokban sokszor nem az ország érdekének megfelelően döntenek.”

A hódmezővásárhelyi polgármester szerint a 2022-es választások tekintetében az ellenzéki pártok némelyikét „bele kell zsarolni” az összefogásba, mert „aki ebből kimarad, az ellehetetlenül.”

A polgármester utalt arra is, hogy egy esetleges 2022-es kormányváltás után is lennének „árulók.”

Ki az, aki el fogja majd árulni 2022-ben az ellenzéket, hogy ha kis többséget szerez, és Orbán Viktor mondjuk megvesz öt ellenzéki képviselőt, akkor már neki lesz többsége? Nem tudom, de mindenki megteheti a téteket.”

– fogalmazott Márki-Zay Péter

Nyitókép: Facebook

Összesen 92 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szomorú: Márki-Zay 2021-ben arról beszél, ami egy év múlva az ő szubjektív feltevése szerint lehetne, miközben azt kellene tennie, ami most aktuális. Igazi Fegyenc tempó!

Nem, ezt hívják mellébeszélésnek "Buksika".

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés