Kínai járványügyi vezető: „Teljes félreértés”, hogy a kínai vakcinák hatékonysága alacsony lenne

2021. április 12. 8:18
Gao Fu szerint kiforgatták szavait a vakcinák hatékonyságáról.

A kínai járványügyi központ vezetője a Global Timesban tette helyre a találgatásokat. Korábbi beszámolók szerint Gao Fu egy szombati fórumon arról beszélt, vizsgálják, hogyan oldják meg azt a problémát, miszerint a meglévő vakcinák hatékonysága nem magas. A szakember viszont egyszerűen

csak arról beszélt, milyen módszerekhez érdemes nyúlni, ha javítani akarunk a vakcinák hatékonyságán.

„A világban használt vakcinák hatékonysága időnként magas, időnként alacsony. A kutatóknak szerte a világon foglalkozniuk kell azzal a kérdéssel, hogyan lehetne javítani rajta” – mondta Gao, majd elismételte a lehetséges megoldásokat.

Az oltási programokat egyre inkább a koronavírus sajátosságaihoz kell majd igazítani

Azt mondta, a változtatásokra azért lehet szükség, mert ez az első alkalom, hogy az embereket új koronavírus elleni vakcinákkal oltják. Bár az ettől eltérő vírusokkal kapcsolatos tapasztalatok hasznosnak bizonyultak, az oltási programokat egyre inkább a koronavírus sajátosságaihoz kell majd igazítani, írják.

Kínában többféle vakcinát gyártanak, közülük a Sinopharm vakcináját használják Magyarországon. A Sinopharm azt állítja, hogy a vakcinájuk hatékonysága 79 százalékos.

Fotó: MTI

Összesen 115 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Magam úgy tudom, hogy minden második, kínai vakcinával oltott ember elkapta a covidot, s készülnek belépni a DK-ba............

Köszönöm, hogy virológusként megvilágítottad előttünk a problémát.

Én hiszek abban, hogy ez nem a Kína által kirobbantott III. világháború, sőt elhiszem a denevér meg a tobzoskakígyó meséjét is meg azt, hogy Vuhanban békés célú koronavírust fejlesztettek sok (kínai, brit, cseh, dél-afrikai, amerikai, brazil stb) változatban.

Válaszok:
Gregorius | 2021. április 12. 11:51

Aki olvas újságot ( weblapokat), az látta, hogy a Sinovac csak kb. 50%-ban hatékony a brazil ( manausi ) mutánssal szemben, de szerencsére az nem terjed Európában. Ahogy az Astra sem igazán jó a Dél-Afrikában kialakult törzzsel szemben.

Múlt héten láttam a BBC Earth-n a tobzoskát. Nem kígyó hanem egy pikkelyekkel (gyógyhatású?) borított hangyász. Nem épp egy házikedvenc, de azért nem is egy kigyó.

Válaszok:
nick89 | 2021. április 12. 11:53

Nem érted a lényeget....

Válaszok:
Gregorius | 2021. április 12. 12:46

Értettem, de szegény tobzoskát is meg kell valakinek védeni. Kihalófélben levő faj, mert a kínai orvoslás használja a pikkelyeit. Aztán, hogy semmi ne vesszen kárba meg is eszik a maradékot....

Válaszok:
nick89 | 2021. április 12. 14:49

Karinthy Frigyes írta az ilyen vadbarmokról, akik kiforgatták Gao Fu szavait a vakcinák hatékonyságáról :


"Új Bábelt élünk, a fogalmak pokoli zűrzavarát.
Gyalázatos hazugok megrontották a szavak becsületét!"

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés