A Petry-ügy margójára

2021. április 11. 16:34
Ugye tudjuk, a vélemény szent, a vélemény szabad. Már ahol.

„Szinte megszámlálhatatlan módon ömlik a sajtóból a Petry-ügy. Jobb- és baloldali értelmezéseket kapunk, és jut majd elég a következő napokra is. Különböző szereplők, megmondóemberek, kommentelők fejtik ki magvas véleményüket, amely vagy elítélő, vagy támogató, függően az illető pártállásától. Petry Zsoltot méltánytalanság érte, ez nem is kétséges, hiszen kirúgták a véleményéért, és hát ugye tudjuk, a vélemény szent, a vélemény szabad. Már ahol.

Nyilvánvaló, hogy senkit nem lenne szabad kirúgni azért, mert bármiről véleménye van és annak hangot is ad. El kéne választani a magánvéleményt és a szakmai teljesítményt, sőt, szükséges is lenne, hiszen attól megy, vagy menne a foci, ami ugye most éppenséggel a Herthánál nem működik. Csakhogy nem lehet. Szerintem a Hertha egy magánvállalkozás – legyen akár egyesület, vagy bármi –, és ezért úgy viselkedik, ahogyan az elő van írva, ha el kell bocsájtani, akkor el kell. A parancs az parancs. Nyugodtan minősíthetjük az eljárást helytelennek, ám semmire nem megyünk vele, ha már az illetékesek erre a döntésre jutottak. Haza kell jönni Magyarországra, és itt aztán azt nyilatkozik, amit akar. Egyelőre. Az, hogy a németek hülyék, az egy másik kérdés.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 154 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A lényeg nem az, hogy Szájer mit csinált. A lényeg az, hogy a Fidesz mit nem csinált.
Nem óvta meg a magyar kormányt ettől a blamától és nem tette lehetetlenné, hogy magas beosztású, valójában mindenféle szintű funkcionáriusa ne legyen zsarolható.
Zsarolható pedig az, aki bűnt vagy botrányos dolgot követ el, amit takargatni akar.
A Fidesz nem bizonyította a társadalomnak, hogy a zsarolhatóságot meg tudja akadályozni. Azt bizonyította, hogy nem tudja és a szemembe még azt is bizonyította, hogy azt se tudja mi fán terem ez a rendészeti tevékenység. Hiszen beismerten harminc éve fungál élpozícióban ez az elszabadult hajóágyú. És nem csak ő, hanem a felelős pozícióban lévő felesége is, aki szintén zsarolható, mert nyilván nem közömbös számára a férje hitelessége. Meri valaki is állítani, hogy a bíróságok ilyen-olyan furcsa ítéletei körül nem legyeskedhetnek zsarolók dögivel?

Csak az zsarolható, aki fél a szennyese kiderülésétől. Dehát ez egy dedósnak is világos. Neked miért nem?

Még ha nem is szeretném, miféle állam- vagy politikai titkot adnék ki a zsaroló hallgatásáért?
Miért nem veszed tudomásul, hogy egy országos pártnak, állami szervnek belső elhárítása kell, hogy működjön?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés