Újra itt a gyurcsányi élcsapat, már a közelmúltat is végképp eltörölnék

2021. április 9. 7:30
A DK kiadta a jelszót: oltásellenesség helyett itt a gyilkosozás.

Lejegyezte: egy bennfentes demokrata

 

A légkör feszült, ez a tanácskozás most más mint a korábbiak. Talán Pencz Bandi tragédiája, vagy az újabb közvélemény-kutatások az ellenzékre meg a DK-ra nézve nem túl rózsás adatai miatt, nem tudni. De sebaj, jön Feri, és már mondja is, mi a helyzet. „Ugye magunk vagyunk?” – veti fel az elején keserédes összekacsintással. Gréczy Zsolti megejt egy halk kacajt, de gyorsan elhallgat. Egyébként néma csend.

Hamar kiderül, Feri nincs vicces kedvében, mint a marcikás videóban, sőt, rendesen fel van dúlva. Keze remeg, izeg-mozog, talán akkor láttuk utoljára ilyennek, amikor arról a gázrezsóról beszélt, amire fel kell ülnie minden talpig tisztességes és becsületes baloldalinak, mint amilyen ő meg a Klára.

„Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két hónapot. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz” – kezdi.

Eltökéltsége mit sem változott, sőt, és hát a hevület szokás szerint hamar átragad valamennyiünkre, képviselőkre, tanácsadókra, bennfentesekre. Talán iddogált is valamit, ami érthető, hiszen nagy rajta a nyomás, ő a demokraták vezére, a keleti Tony Blair, ki ne tenne így a helyében. Akinek ezzel baja van, az húzzon vissza a lúzer szocikhoz, jegyzem meg magamban.

Na de a lényeg: Feri most azt mondja, ismét nagy beszédre készül a parlamentben, napirend előtt, bele fog állni a kormányba, még a bűnöző apját is felhozza majd, hogy legyen súlya a börtönnel fenyegetőzésnek, meg a hírérték miatt ugyebár, hiába, profi a csávó. Elég ugyanis a szeretet nyelvéből! Mindenekelőtt azonban kell egy közös videó, tér át az agitációs teendőkre, ezt Ficsor Ádiék már szervezik is, benne lesz mindenki, még az a tejfelesszájú Andris és a parizerező Péter is, hiába lopkodják itt a show-t.

De ami a lényeg: új üzenet, száznyolcvan fokos fordulat kell. Miért? Mert „nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon.”

Lassan aztán végre a tárgyra tér ez a drága ember: a baloldalnak el kell felejtenie az oltásszkeptikus hangulatkeltést, amit hónapok óta folytat, s aminek egyik példamutató eszköze volt az a bizonyos kínai petíció. Kezdjük érteni. Hiába, Feri túl azon, hogy profi, ő egy zseni, és így folytatja: azonnal le kell állítani mindenkit, aki ezt a mantrát tolta, a honlapról is törölni kell az akciót, elég ebből a „várjuk meg az európai pecsétet” kezdetű szövegből, meg abból, hogy veszélyes a keleti oltás. Nem működik. Átkapcsolunk egy másik csatornára, javasolja, a múltat meg eltörölgetjük.

Nagy köszönet persze Komáromi Zolinak, hogy praktizáló orvosként bevállalta a pártmunkát,

meg a Pulainak is, aki független elemzőként egyenesen a „veszélyes” szót használta talán az orosz vakcinára – bizonyítja drága Ferink, hogy a hála mégis politikai kategória.

Na de mit csináljunk akkor az eddigiek helyett? „Mostantól gyilkosozzuk a kormányt, börtönnel fenyegetünk – szól a parancs –, és közben mi is látványosan oltakozunk.” Erről szól a közös videó is, még Karácsony is csinál külön egyet a budapesti liberális barátainknak, olyan somolygós-aggódós-mosolygósat, tudjátok, az a specialitása. Vegyünk példát Hiesz Gyuriról, ő nem szarozott, bár kicsit elbaltázta a dolgot, de hát mindegy, az nem hibázik, aki nem dolgozik – érvel Feri, és most már érzem is magamban, milyen igaza van ezzel az új típusú buzgalommal. Igaza volt akkor is, amikor nem ezt mondta, sőt, most meg pláne igaza van. Ilyen ez a Feri.

Ettől kezdve tehát bármelyik vakcina (is) jó. BÁRMELYIK.

Arató Gergő az elején még nógatja a fejét, az elmúlt években egész jól megszokta, hogy már nem szeressük Putyint, pedig olyan kedves volt a gazdi kutyájával is, pláne nem a vakcináját, de aztán most már ő is bólogat, csillog a szeme, érti, érzi. A kormány megint erősödik, az unió beégett a beszerzéssel, védhetetlen a védhetetlen, gyerünk, előre az új jelszavakkal, előre, demokraták! Az elemzőink is serényen menjenek vissza a stúdiókba, be az ATV-be is akár, menjen Böcskei is, és ezzel a hevülettel kérjék ki maguknak, hogy a baloldal oltásellenes lenne. Hát micsoda dolog ez kérem szépen! Pont a baloldal?

Jó, azért valljuk be, ütős volt, amikor Barkóczi Bazsi emberkísérletnek nevezte a keleti vakcinákat, Rónai Sanyi meg még az Európai Bizottságnál is panaszt tett az orosz kotyvalék miatt, ezt így kell csinálni, mi uniósak vagyunk, nem mucsaiak, szép volt az ellenzéki egység is ebben, még Hadházy, Gyöngyösi Marciék és a momentumosok is hozták a full hiteles szkepszist, ez az egész akció akár működhetett is volna, de most már mindegy. Túl jók az oltási számok – fakad ki Feri, és elmotyog egy demokratikus basszameget a végén.

Ez azonban nem valamiféle érzelmi kérdés, ez most taktika – higgad le a végére drága pártelnök úr –, mégpedig a legravaszabb típusból. Azért ravasz, mert bátor.

Ilyen böszmeséget, akarom mondani agyafúrtságot még nem látott a világ

– na jó, látott, de akkor is. Mostantól tehát gyilkosozzuk a kormányt, hiába magyaráztuk, hogy aki politikát csinál a vírusból, az nem európai, Feri végre visszaveszi a stafétát a kicsiktől, lesz börtönnel fenyegetés, földönfutózás, minden, ígéri, olyan nézéssel, hogy még Vadai Ági is beleremeg.

Irány hát újra a csatamező, a baloldal pedig minden egyes halálesetet megpróbál majd voksokra váltani, hiszen az ősi cél, Orbán minden áron történő leváltása, most ezt diktálja.

nyitókép: Gyurcsány Ferenc az Országgyűlés plenáris ülésén 2002. április 7-én. (MTI/Szigetváry Zsolt)

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én hiszek abban, hogy ez nem a Kína által kirobbantott III. világháború, sőt elhiszem a denevér meg a tobzoskakígyó meséjét is meg azt, hogy Vuhanban békés célú koronavírust fejlesztettek sok (kínai, brit, cseh, dél-afrikai, amerikai, brazil stb) változatban.

És nem hiszem el, hogy gyurcsányi a csüngőhasúval kooperál ellenünk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés