Falba ütött lyukakkal improvizáltak intenzív terápiás osztályt Romániában

2021. április 9. 22:38
Így tudtak orvosi oxigént juttatni az épületbe.

A Fehér megyei Abrudbányán a helyi kórházban sajátos helyzet állt elő: nincs intenzív terápiás osztályuk, ezért kénytelenek voltak improvizálni. Lyukakat ütöttek a falakba, hogy orvosi oxigént juttassanak az épületbe – írja a Transindex.ro.

A kórház vezetősége azt mondja, többször is kértek segítséget a minisztériumtól, de nem kaptak választ. Oxigénre se lenne pénzük, de egy vállalkozó, akinek a felesége nemrég ebben az intézményben gyógyult, adott rá. A kórházban 85 ágy van, ebből 35 koronavírusos betegeknek van fenntartva.

Az orvosok az adományozott oxigéntartályokat elhelyezték az épületen kívül, és onnan juttatják csövekkel az oxigént a kórtermekbe. A kórháznak van négy munkása, akik éjjel nappal felügyelik az összetákolt életmentő rendszert.

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Daniel Mihailescu / AFP

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Legyünk jóindulatúak mégis a covidról van szó. Lehet, hogy a Vállalkozó begyűjtött egy Hilti-vésőkalapácsot, azzal is át lehet menni akár a betonfalon is. Nem olcsóak, de hatékonyak.

Tényleg ezt a háromélű lyukvésőt nem ismertem, de Hilti vésőkalapács már volt a kezemben.....Nem könnyű tartani, de szépen halad.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés