Az MSZP sem indít minden körzetben saját jelöltet az előválasztáson

2021. április 9. 20:00
Csak hatvan-hetven választókerületben indulna MSZP-Párbeszédes jelölt.

Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke egy péntek délutáni háttérbeszélgetésen beszélt arról, hogy hatvan-hetven választókerületben lesz az MSZP-Párbeszéd szövetségnek jelöltje az őszi előválasztásokon – írja a Telex.

Újságírói kérdésre a politikus megerősítette, hogy nem lesz olyan körzet, ahol az MSZP és a Párbeszéd egymás ellen indulna. Arról áprilisban döntenek, hogy melyik választókerületben kit jelölnek. Hozzátette, az MSZP akár mind a 106 körzetben el tudna indulni, de ezt nem tartják szükségesnek ott, ahol egyértelműen megvan, ki lehet a Fidesz legesélyesebb kihívója.

Az ellenzék pártjai 2020 december 20-án állapodtak meg abban, hogy előválasztással válogatják ki legalkalmasabb jelöltjeiket a 2022-es országgyűlési választásra. Legutóbbi esélylatolgatásunk az ellenzéki pártok helyzetéről itt olvasható. Pénteken beszélt arról Jakab Péter, a Jobbik elnöke is, hogy pártja nem indít jelöltet mind a 106 választási körzetben.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szóval, megy a mutyi, a suskus, a ki-kit-szeret sunyizás. Az ellenzéki szavazó meg eszi-nem eszi, nem kap mást...Jól megetetik a "demokratikus" ellenzéki pártok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés