A külügyi tárca bekérette a német ügyvivőt Petry Zsolt ügyében

2021. április 8. 13:09
Magyar Levente kifejezte a kormány megütközését afelett, hogy Németországban egzisztenciális retorzió érhet bárkit is nézetei törvényes keretek között történő közlése miatt.

„Németország budapesti nagykövetségének ügyvivőjét hivatalába kérette csütörtök reggel Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára” – közölte a tárca az MTI-vel.

A megbeszélés témája Petry Zsolt „magyar állampolgár” németországi munkaadója általi elbocsátásának a napokban széles nyilvánosságot kapott esete volt – írták. A közlemény szerint az államtitkár kifejezte a kormány megütközését afelett, hogy Németországban egzisztenciális retorzió érhet bárkit is nézetei törvényes keretek között történő közlése miatt.   

Németországnak, ahogyan Magyarországnak, közvetlen történelmi tapasztalatai vannak a legteljesebb véleményterrorról, így a szólásszabadság alapjoga feletti őrködés közös erkölcsi kötelességünk. Bármely világnézeti alapon is történjék, a szabad véleménynyilvánítás korlátozása a magyarok számára elfogadhatatlan, mert egy olyan rendszert idéz, amely elleni küzdelmükben honfitársaink ezrei adták életüket” – olvasható a közleményben.   

Hangsúlyozták, hogy Magyarország számára Németország kiemelt fontosságú partner marad, amellyel „őszinteség szellemében vitatjuk meg közös jövőnk fontos kérdéseit”. Azonnali hatállyal megvált Petry Zsolt kapusedzőtől a német bajnokságban szereplő Hertha BSC labdarúgócsapata az 54 éves szakembernek a Magyar Nemzetnek adott interjúban bevándorlással és az azonos neműek házasságával kapcsolatban tett kijelentései miatt.   

A Hertha kedden közleményben jelentette be, hogy a klub vezetése nem tudott az interjúról, de a lap hétfői számában megjelent beszélgetés tartalmának megismerése után a kapusedző menesztése mellett döntött. Hozzátették, elégedettek a kapusedző munkájával, nyilatkozata azonban nem illeszkedik a Hertha toleranciával és esélyegyenlőséggel kapcsolatos szellemiségéhez.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 302 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Remélem kiesik a Hertha.

Elképzelhető, hogy nagyobb pénz érkezik valahonnan a Herthához és
ennek a folyománya a Petry ügy. Dárdainak el kell ezen gondolkodnia.
Nem hosszabítanék a helyébe szezon után, van kiskapuja is a 1.5-os
kitétellel.

A kéréds az az, hogy egy munakszerződéssel felülírható-e egy
magasabb rendű jogszabály. Ha igen, akkor nagyon-nagy gáz van a
jogállamiság körül.

Munkaszerződésben megtiltani, hogy KÖZÜGYBEN! KÉRDÉSRE VÁLASZOLVA! - amely 70 millió, végeredményben 500 millió európai ember sorsáról szól - klubalkalmazott VÉLEMÉNYT MONDJON, megtiltani ALKOTMÁNY- és ALAPVETŐ EMBERIJOG-ELLENES.
Amire a HERTHA hivatkozik, a sokszínűség chartája: nem lehet jogszerű, mivel ilyet a német nép, a német emberek soha, sehol NEM SZAVAZTAK MEG, nem szavaztak meg semmiféle sokszínűségi chartát.
Ezért az erre való hivatkozás: törvényellenes.

Ez helyes út: az összes EU tagállamban figyelni, lajstromozni, közzétenni kellene - pl. a követségek révén - az ilyen tipusú kirívó esteket, s még nyilvánvalóbb lenne a magyarok elleni "jogállamiság" fenyegetőzés egy-oldalúsága.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2021. április 8. 15:26

Jó ez így. Szerintem a Hertha túltolta, de azt is ostobán.

Már régóta pedzegettem, hogy mindent, lajstromszerűen, időrendben fel kellene jegyezni.
Igaz, ezt az Orbán-lop hamislegendákkal kapcsolatban javasoltam:
az összes fejlesztést, építést, ami megvalósult 2010 óta - ez kapásból is TÖBB SZÁZ LÉTESÍTMÉNY, PROJEKT, MILLIÁRDOS, TÍZSZÁMJEGYŰ FT-ÉRTÉKKEL - Így lopnak Orbánék felütéssel és folyamatosan rátenni a több ezer internetes portálra.

Belőled csak a szar jön ki, bárkit idézel, mert csak megintcsak szarokat idézel, ezért.

"dholavira 2021. április 8. 15:26 1
@Nehidd El
Nem írhatja a munkaszerződés felül az alkotmányt."
SEMMIFÉLE MAGÁNCÉG, CIVIL SZERVEZET NEM ÍRHATJA FELÜL AZ ALKOTMÁNYT.
Brüsszellel éppen ez az egyik legnagyobb gond: olyan szervezeteket támogat euromilliárdokkal, a Soros-"civileket", amelyek a gyakorlatban terrorszervezetekként bombázzák és roncsolják az ADÓFIZETŐK TÁRSADALMÁT.
És mindezt teszik AZ ADÓFIZETŐK PÉNZÉBŐL.
Ezért kell:
- megszüntetni az Európa Parlamentet,
- újjászervezni az Európai Bizottságot.

A Hertha nem írhatja felül az alkotmányt.
A német kormány nem írhatja felül az alkotmányt.

Kis hülye:
"A Grundgesetz (alaptörvény, közkeletű rövidítéssel: GG) a Németországi Szövetségi Köztársaság alkotmánya"

Szopásban te vagy szakértő, én mellőzöm, és tőlem menekül a szopás, míg te nem élhetsz szopás nélkül.
Mert ilyennek születtél, vagy mert ilyenné lettél.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés