A szurkolók negyede lehet jelen az EURO 2020 holland meccsein

2021. április 7. 15:42
Amszterdamban és Bilbaóban 25 százaléknyi nézőt engednének be a stadionba, Szentpéterváron a nézők felét.

Legalább 12 ezren jelen lehetnek majd az amszterdami Johan Cruijff Arénában a nyári labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzésein. A Holland Labdarúgó Szövetség (KNVB) a kormánnyal és az amszterdami városvezetéssel közös közleményben tudatta, hogy 25 százalékos kapacitással számol, de a járványhelyzet függvényében növekedhet vagy csökkenhet a szurkolók száma.

„Nagyon megtisztelő, hogy mi, mint futballváros, részesei lehetünk ennek az egyedülálló tornának. Ezt az eseményt sok rajongó epedve várja. Együtt pedig biztonságos, felelősségteljes és jól szervezett tornává fogjuk tenni” – mondta Femke Halsema amszterdami polgármester.

A végleges döntést később hozza meg a kormány, amely szerdán arra figyelmeztetett, hogy ha a torna előtti hetekben újra jelentősen növekszik a fertőzések száma, lejjebb kerülhet a beengedhető szurkolókra vonatkozó limit. A nézőknek friss negatív Covid-teszttel kell majd rendelkezniük és be kell tartaniuk a szigorú egészségügyi protokollt.    

Az amszterdami stadionban játszik a holland válogatott a három csoportellenfelével, az ukránokkal, az osztrákokkal és az észak-macedónokkal, később pedig nyolcaddöntős mérkőzést is rendeznek benne.    

Ugyancsak 25 százalékos telítettséggel kalkulálnak Bilbaóban, ahol ez 13 és 14 ezer közötti nézőszámot jelentene mérkőzésenként a San Mamés Stadionban. A spanyolok itt játsszák majd csoportmeccseiket a svédekkel, a lengyelekkel és a szlovákokkal, illetve itt is rendeznek nyolcaddöntős mérkőzést. 

Oroszország a szentpétervári mérkőzéseknél 50 százalékos látogatottság megengedését tervezi,

a dániai Koppenhágában zajló mérkőzések nézőszáma várhatóan meghaladja majd a 11 ezret, vagyis a Parken Stadion 29 százalékos befogadóképességgel fog működni. A 72 600 férőhelyes olaszországi Stadio Olimpicóban 25 százalékos kapacitás várható. 

A 2020-as Európa-bajnokság hatvanadik évfordulója miatt az UEFA az eseménynek különleges formátumát választott, Európa 12 rendező városával,A tornát 12 városban – köztük Budapesten – bonyolítják le amely városok a torna különböző szakaszait rendezik meg. A tornára június 11. és július 11. között kerül sor.

Fotó: MAURICE VAN STEEN / ANP / AFP

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szurkolók negyede? Honnan tudják a szurkolók számát?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés