Nem számít többé a sok évtizedes kemény munka

2021. április 6. 14:47

Tibi atya
Facebook
A média kajánul veszi tudomásul, hogy Petry Zsoltot kirúgta az igazoló német csapata, mert a kijelentései nem tetszettek a szponzoroknak.

„A média háborgott, hogy Hrutka Jánost eltávolították, mert a kijelentései nem tetszettek a fideszes vezetésnek. A média kajánul veszi tudomásul, hogy Petry Zsoltot kirúgta az igazoló német csapata, mert a kijelentései nem tetszettek a szponzoroknak.

Az egyik vélemény a szivárványcsaládokért állt ki, a másik a multikulti és a bevándorlás ellen. Én pedig mindkettejük kirúgását sajnálom, és úgy gondolom, hogy ha polgári világban élnénk, mindketten iszonyatos pert akaszthatnának a munkáltatójuk nyakába. Nekem munkáltatóként is az a véleményem, hogy nincs jogunk szankcionálni valakit azért, amit a munkaidején kívül csinál, mert a munkájával rendelkezünk, nem a szabadidejével.

Sajnos a média ma már alkalmatlan a polgári normák számon kérésére, hiszen oldaltól függetlenül nem polgárok szerkesztik. Már nem az egyén alapvető jogai szempontok, hanem az, hogy a kirúgás milyen politikai véleményért történt.

Egy kiváló sportszakértő és egy kiváló kapusedző most arra sorsra jutottak, amire korábban Nobel-díjasok és művészek. Nem számít többé a sok évtizedes kemény munka, nem számít többé a társadalom csúcsteljesítménye, a kiválóság. Csak a politikai vélemény.”

Nyitókép: Britta Pedersen / dpa-Zentralbild / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 138 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagyon durva, ugyanez jutott az eszembe,

Konkrétan itt körvonalazódik a szemünk előtt a Szovjetunió 30-as évei és Magyarország 50-es évei...

Méghogy nem lesz kötelező...dehogynem, máris az.

Remélem, Petry Zsolt gerince nem törik meg: most már egészen nyilvánvaló a hajsza a liberális dogmákkel szembeni kritikusokkal szemben. Mivel ezek a "szponzorok" is tudják, hogy egy önkényes konstrukciót erőltetnek, innen fakad a brutális igazságtalanságuk. A pénz beszél, mindenki vegye tudomásul...

Odakint (DW) úgy kommentálják, hogy homofób nyilatkozatot tett.

Értem. Szerinted mindenkinek kuss. Mennyire toleráns a liberalizmus, ha nem tűri az övétől eltérő véleményt?

A szerződésében az értékek azonosságának a követelménye is benne volt?

Ha méltatta volna a deviánsokat, ugyanaz az ujjongás és bezzegezés lett volna a sorsa a baloldali sajtóban, mint Gulácsinak.
Mint látni lehet, ennyire független és objektív a baloldali sajtó.
És azt is, hogy Gulácsinak mennyire lehetett saját véleménye - vagy azt mondja, amit mondott, vagy semmit, vagy kirúgják. A demokrácia nagyobb dicsőségére, természetesen.

Nem követtem a Spíler tévét, így Hrutkát sem, de ha Hrutka tényleg belefűzte a kommentárjaiba a politikai véleményét, akkor az tényleg egészen más kategória, mint amit Petry csinált. Petry magánemberként mondta el a véleményét a szabadidejében, úgy, hogy az nem érintette a munkáját.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés