Korózs Lajos: Minden szociális dolgozó kapjon oltást!

2021. április 6. 13:19
Korózs Lajos szerint a kormány rendelje el a szociális alapellátásban dolgozók soron kívüli oltását és biztosítsák számukra a 100%-os táppénzt.

Korózs Lajos az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón felhívta a figyelmet arra, hogy az oltási terv részeként csak a bentlakásos idősotthonokban dolgozókat oltották be, rajtuk kívül csak azok a szociális dolgozók kapták meg a vakcinát, akik a regisztrációt követően sorra kerültek.    

Hozzátette, ebben a szakmában nem lehet távmunkában dolgozni és a szociális ágazatban dolgozók egymást, valamint az ellátottakat is fertőzhetik.    

Problémaként beszélt arról is, hogy csak elvétve tesztelték a dolgozókat, akkor is jellemzően gyorsteszttel. Az ellenzéki politikus szerint csak azt kérik az ágazat dolgozóinak, ami más ágazatokban, az egészségügyben, a rendvédelemben kijárt a dolgozóknak. Be kell oltani a falugondnokokat, a szociális étkeztetésben, a házi segítségnyújtásban, a támogató szolgálatoknál dolgozókat, az utcai szociális munkásokat és a nappali ellátásban dolgozókat is - sürgette.    Korózs Lajos azt is követelte, hogy igazolt fertőzés esetén mindenkinek biztosítsanak a költségvetés által finanszírozott ingyenes tesztet. Megbetegedés esetén járjon automatikusan százszázalékos táppénz – javasolta.

(MTI)

 

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez hülye.
Konkrétan tudom, hogy már beoltották az idősotthonokban stb. dolgozókat. (Már aki regisztrált, ugye.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés