Dömötör Csaba: A Bizottság elkésett a vakcinaszerződésekkel

2021. április 6. 11:38
Dömötör Csaba kedden közzétett videójában a Magyarországot többször is támadó Paul Krugman érveit sorakoztatja fel az Európai Bizottság elhibázott vakcinabeszerzési politikáját elemezve.

„Egy: késve szerződtek, kettő: nem vették figyelembe, mi az ára annak, ha késnek a szállítmányok, három: lemondtak az érdemi szankcionálásról. Ezt a három fő hibát követte el Brüsszel a vakcinaszerződések ügyében” – áll Dömötör Csaba Facebook bejegzésében. 

Dömötör Csaba a hazánkat többször is élesen támadó liberális publicista, Paul Krugman Politicoban lehozott elemző cikkére hivatkozva azt rója fel az Európai Bizottság elhibázott vakcina-beszerzési politikája kapcsán, hogy bár az Unió képviseletében már nyáron elkezdődtek a tárgyalások a nagy gyógyszeripari cégekkel, a végleges szerződéskötésekre csak ősszel került sor, amikorra más nagyobb országok beelőzték Európát. 

A másik fő hibaként a hibás kockázatelemzést említi Dömötör Csaba, miszerint az árak leszorításának szándéka megelőzte a józan egészségügyi szempontokat. „Az emberi élet megfizethetetlen, és a gazdaság zárva tartása pedig napi többtízmilliárd forintba kerül, ezért Brüsszelben rossz dolgokat néztek” – mondta a Miniszterelnökség államtitkára.

„Láthattuk milyen, ha bürokraták hoznak döntéseket,akiknek nincs kapcsolatuk a való élettel, és a hibáik nem számonkérhetőek. Ha egy nemzeti kormány hozott volna ekkora ordas nagy hibát, annak már rég politikai bukás lett volna a vége” – mondta Dömötör Csaba. 

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés