A német sajtó is reagált Petry Zsolt kirúgására

2021. április 6. 19:52
A Hertha BSC keddi döntése a német sajtóorgánumokban is visszhangot szült.

Mint írtuk, a Hertha BSC kedden honlapján kedden a hivatalos honlapján közölte, hogy menesztette Petry Zsolt kapusedzőt. A Magyar Nemzet összesítése alapján pedig eset nemcsak a magyar, de a német sajtón is végigfutott.

Berliner Zeitung

A regionális német napilap már a címében azt írja, hogy Petry Zsoltot az idegengyűlölő nyilatkozatai miatt küldték el a Herthától. A német cikk ezután így fogalmaz az ügyről:

A magyar férfi honfitársát, Gulácsi Pétert, az RP Leipzig kapusát kritizálta a melegekért folytatott kampánya miatt, és gyalázta a menekülteket is”

A Berliner Zeitung Petry kijelentését idézi, miszerint a kapus nem érti, hogy „mégis mi késztethette Pétert arra, hogy kiálljon a homoszexuális, transzvesztita és egyéb nemi identitású emberek mellett”.

Bild

A német bulvárlap cikke arról számol be, hogy a Hertha azonnali hatállyal felbontotta Petry Zsolt szerződését azok után, hogy a klub magyar kapusedzője a migrációról és a homoszexuálisok közti házasságról tett kijelentéseket egy magyar lapnak adott nyilatkozatában.

„A Hertha BSC aláírta a sokszínűség chartáját, és mint egyesület olyan értékek mellett kötelezte el magát, mint a sokszínűség és a tolerancia. Ezek a számunkra fontos értékek nem tükröződnek vissza Petry Zsolt hivatalos kijelentéseiben, amelyeket a munkatársunkként tett.” – idézi a lap a klub közleményét.

Fotó: Britta Pedersen / dpa-Zentralbild / AFP

Frankfurter Allgemeine Zeitung

Petry Zsolt idegengyűlölő és migrációellenes kijelentései az állásába kerültek – kezdi a német napilap, amely az értékítélet ellenére a kapusedző nyilatkozatát is közli:

Szeretném hangsúlyozni, hogy nem vagyok sem homofób, sem idegengyűlölő. Sajnálom a bevándorlási politikáról tett nyilatkozatomat, elnézést kérek mindazoktól, akik menedéket keresnek nálunk és akiket megbántottam.”

Der Spiegel

Németország legolvasottabb hetilapjának cikkéből az derül ki, hogy a Magyar Nemzet húsvéthétfőn közölt interjújában Petry bírálatot fogalmazott meg az RB Leipzig kapusával, Gulácsi Péterrel szemben, aki elkötelezetten támogatja a melegházasságot.

A német lap hozzátette, hogy Petry az európai migrációs politikát is kritizálta.

Nyitókép: Uwe Anspach / DPA / AFP

Összesen 397 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bismarck, Beethoven, Wagner, Goethe sírva fakadna ettől a kultúrától. Attól, hogy az országból egy karikatúra lett.

Nem gondolják, mert a nyugat felé irányuló szervilizmus nem tűri a gondolkodást. És ha ez az őrület már túl fog lépni Hitler őrültségein is, azt is imádni fogják. Ezért fog Európa ketté válni az egykori vasfüggöny menté. Paradox módon nálunk a kommunizmus segített megőrizni a normális gondolkodást, ettől látjuk meg azokat az ismétlődéseket, amelynek korábbi változatait a nyugat nem tapasztalta meg.

Olyan "toleráns" a HBSC, hogy Petry véleményét már nem tolerálhatta...Amúgy, a HBSC klubszintű szabályzata mióta írhatja felül a német alkotmányban rögzített szólás- és lelkiismereti szabadságot?

"Ha Németországba mész, tartsd tiszteletben a németek kultúráját. "
Helyesen, a tények alapján:
Ha Németországba mész, tartsd tiszteletben a CIA "kultúráját".
Csak, mert a német sajtó 1945. május 8. óta a CIA felügyelete alatt áll...

A CIA-t meg a nemtudjukkik felügyelik.

A középkort akkor vedd a szádra, ha legalább minimális tárgyi ismeretet szerzel róla.
A bolsevik-libervik toxinodhoz jó étvágyat.

Kulturált körökben a véleményt vitatják, azt minősítik érvekkel és nem a személyt, aki véleményt nyilvánít. Bár nem hiszem, hogy ezt felfogod, a liberális bunkóneveldében ez nem így van.

Még megemlíteném, hogy amikor te érvek nélkül írsz baromságokat, azt nevezik propagandának. Az érvelés, természeténél fogva nem propaganda, hanem vita, de neked ezt sem tanítják.

Tanulmányozd az amerikai katonai felügyelet bevezetését Németországban a háború után. A sajtóban is.

Göbbels és bandája - fűzfapolitikusok, ráadásul: őrült beszámíthatatlanok. Így lettek kiválogatva Sidney Warburg dollármillióival...

Hrutka a Spiler TV pénzén önként oberkodott, buzikat népszerűsített, ezért rúgták ki.
Petryt pedig azért, mert válaszolni merészelt, újságírói kérdésre.
Ez csak a korcs fajtádnak ugyanaz.

"El leszek átkozva? "
Nem, el leszel hurcolva, ha engeded, ha engedjük.

Látod, a balliberálisok nem tudnak különbséget tenni a munka és a segély között. A munkáról ugyanis azt sem tudják, hogy eszik-e vagy isszák.
Nem mellesleg ezért hiszik azt is, hogy miniszterelnöknek bárki alkalmas. Karigeri is ilyen. Mögötte Feri dolgozik, a miniszterelnökeik mögött, pedig külföldi tanácsadók...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés