Megnyugtató, hogy Orbánék ennyire elbizakodottak és önhittek

2021. április 5. 12:11

Vásárhelyi Mária
Hírklikk
Azt képzelik, hogy rajtuk kívül mindenki hülye és a saját javukra próbálják kihasználni az ellenfél jogállamiság iránti tiszteletét.

„Az egyik oldalon bicskanyitogatóan gátlástalan, erkölcstelen, aljas dolog, hogy a kormány már most arra készül, hogyha esetleg elvesztené a választásokat, akkor azonnal kettős hatalom alakuljon ki az országban és az újonnan megválasztott kormány és parlament azonnal béna kacsává váljon, mivel minden eszközt és anyagi forrást jó időben kiszerveznek alóla.

Ezt a célt szolgálná az ország minden erőforrásának alapítványokba szervezése, mely alapítványok élén álló kuratóriumok tagjai örökre leválthatatlanok lennének és az új kormánynak semmiféle beleszólása nem lenne a vagyongazdálkodásba és működésbe. És persze a kuratóriumok minden tagja fideszes pártkatona. DE. A másik oldalról számomra megnyugtató is, hogy Orbánék ennyire elbizakodottak és önhittek.

Meg vannak győződve róla, hogy az ellenzéken és a Fidesz-maffián kívül, mindenki más annyira tehetségtelen és hülye, hogy tudomásul veszi ezt az első szótól az utolsóig törvénysértő helyzetet. És bíznak abban, hogy velük szemben az ellenzéknek hatalomra kerülése esetén is megköti a kezét a törvénytisztelet és nem mer majd a Fidesz által hozott, egypárti alkotmánnyal és a demokratikus jogelvekkel szemben meghozott törvényekhez nyúlni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 165 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vásárhelyi asszonyság már megint mit árul?

Semmi kétség. Vásárhelyi asszonyság agyát megtámadta a vírus.

,,az ellenzéknek hatalomra kerülése esetén is megköti a kezét a törvénytisztelet és nem mer majd a Fidesz által hozott, egypárti alkotmánnyal és a demokratikus jogelvekkel szemben meghozott törvényekhez nyúlni,,

A mondat egyik felének ellentmond a másik fele.

Hogyan lehet az ellenzék törvénytisztelő, ha hatalomra kerülése után akár 50 % +1 támogatottság mellett megváltoztatják a kétharmados törvényeket, az Alaptörvényt is.
Ugyanakkor ebből ez olvasható ki, hogy az vörös asszonyság törvénytelenségre buzdít.

1. Mi a jogállamiság definíciója?
2. Mi ennek az így meghatározott dolognak a tisztelete?

Gondolom apádat nem tisztelted, mert nagyon nem volt jogállami (bármit is jelent az), amint be is vallja:
"Egyúttal sok kommunista, köztük én is, azt az utasítást kapta, hogy lépjen be a szociáldemokrata pártba, és kerüljön lehetőleg felelős pozícióba, de továbbra is a kommunista párt vezetőségének utasításait kövesse. Én például 1939-1944-ig az SZDP tagja voltam, és két éven át titkárkodtam az óbudai ifjúsági szervezetben"

,,Voltak ők is, sőt. 72%-os többségük volt. Írhattak volna alkotmányt. Hogy miért nem tették, azt viszont nagyon jól tudjuk.,,

Azért ilyen ,,slamposan ne menjünk el a téma mellett.

,,Horn Gyula miniszterelnök április 29-én, az MSZP frakcióülésén kijelentette: kétséges, hogy ebben a parlamenti ciklusban hatpárti egyetértéssel megszülethet az új alkotmány. Vájt fülű elemzők már ekkor úgy vélték, hogy e kérdésben korántsem olyan eltökélt a nagyobbik kormánypárt, mint azt a látszat mutatja. S lőn: az alapkoncepcióhoz benyújtott s többpárti konszenzussal elfogadott 93 módosító indítvány a június 27-i szavazáskor öt szavazat híján nem kapta meg a szükséges kétharmados többséget. Öt szocialista képviselő nemmel voksolt, huszonkét MSZP-s politikus (köztük a kormány szocialista miniszterei) pedig tartózkodott a szavazáskor. ,,
https://magyarnarancs.hu/belpo..

Továbbá a beszélőben megjelent írás, amely megpróbálja megmagyarázni a megmagyarázhatatlant.
http://beszelo.c3.hu/cikkek/al..

Amikor viszont veszélybe került számukra az önkormányzati választás, rögtön elégséges volt a kétharmados többség a változtatásra.

"jogállamiság iránti tisztelet"

Hogy MI VAN?

- felcsúti per
- a pártelnök nyújtja be a vádiratot a rivális párt elnöke és képviselői ellenében, három napon belül dönt a statáriális bíróság
- minden fideszes képviselőt börtönbe zárnak
- eltiltják a foglalkozástól a pártelnöknek nem tetsző újságírókat
- földön futóvá tesznek mindenkit, aki a másik pártelnöknek nem tetszik
- azonnali bebörtönzés, vagyonelkobzás, légtér-lezárás stb. stb.
- Alaptörvény azonnal hatályon kívül helyezése feles többséggel
- Alaptörvény, kétharmados törvények átírása feles többséggel
- lámpavas, IFA-platók stb.

Miket szövegelnének, ha nem tisztelnék ENNYIRE a jogállamiságot?

Tény: Az Alaptörvény senki által nem vitatott módon legálisan, minden egyes jogszabályt akkurátusan betartva, vitathatatlanul jogszerű módon lett elfogadva. Ugyanígy 11 éve minden egyes törvény jogszerűen lett megalkotva, elfogadva, kihirdetve (szociknak ez nem mindig sikerült ugyebár 2002-2010 között... hasaltak el AB előtt azért, mert formailag sem tudtak helyes eljárásrendben törvényt alkotni...).

Na most, menjünk tovább. Az Alaptörvény hatályba lépése után is kivétel nélkül (!!!) az összes parlamenti (és parlamenten kívüli) ellenzéki párt MINDEN ESETBEN RENDBEN RÉSZT VETT A VÁLASZTÁSOKON (azóta már két-két teljes országgyűlési, önkormányzati és EP-választás lett tartva!), utána a parlamentbe jutott ellenzéki pártok MINDEN ESETBEN RENDBEN RÉSZT VETTEK ÉS VESZNEK az országgyűlés munkájában, beleértve különösen magát a TÖRVÉNYALKOTÓ MUNKÁT (bizottsági ülések, plenáris ülések vitái és szavazásai, tényleg nem folytatom...).

És akkor mindezen, jelenleg is érvényesülő előzmények után elkezdenek a JOGÁLLAMISÁG FELFÜGGESZTÉSÉRŐL, az Alaptörvény parlament FELES többsége általi HATÁLYON KÍVÜL HELYEZÉSÉRŐL meg a kétharmados törvények FELES többséggel történő ÁTÍRÁSÁRÓL szövegelni?

És akkor még jönnek a vásárhelyimarisok, és arról a moslékellenzék "jogállamiság iránti tiszteletéről" papolnak?

SZerinted?

Védhetetlen, amit a moslékellenzék művel ebben a témában.

Mariska már előre magyarázza a jogállamisági bizonyhitványt, mármint
azt, hogy miért nem kell betartani a törvényeket abban az esetben, ha
hatalomra kerülnek.

Mariska! HA (if, jeszli, si).

Hát, ha talán nem is mindenki, de te konkrétan elég hülye vagy.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés