Az LG felhagy az okostelefon-gyártással

2021. április 5. 9:57
Így múlik el a világ dicsősége.

 A dél-koreai LG Electronics elektronikai és elektromos készülék- és berendezésgyártó konszern július végével felhagy a veszteséges okostelefon-gyártással – jelentette be a cég hétfőn az igazgatótanács egyhangú döntése alapján.

Az LG 2015 második negyedéve óta gyártotta veszteséggel az okostelefonokat, az ágazat halmozott vesztesége azóta megközelítette a 4,5 milliárd dollárt. A cég az utóbbi időszakban vevőt keresett mobilgyártó ágazatára, de ez nem járt sikerrel. Az LG jelenleg mintegy 2 százalékos részesedéssel rendelkezik a globális okostelefon-piacon.

Tavaly 23 millió készüléket szállított ki, szemben a piacvezető Samsung 256 millió készülékével. 

Az LG rámutatott arra, hogy az okostelefon-gyártás leállítása rövid távon csökkentheti bevételét, hosszabb távon ugyanakkor javítja a cég pénzügyi helyzetét. Az LG öt üzletágából az okostelefon-gyártó a legkisebb, a cég teljes bevételének 7 százaléka keletkezik itt. A cég közleménye szerint július 31. után is értékesíti a raktáron lévő okostelefonjait és bizonyos ideig biztosítja a szervízszolgáltatást, illetve a szoftveres frissítéseket. Az LG volt az egyik első cég a világon, amely Android operációs rendszert alkalmazott mobiltelefonjaiban.

(MTI)

Címlapkép: MTI/EPA/Toni Albir

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az lenne a hír, ha a lölők befejeznék a lopást és visszaadnának mindent!

Én a Windowsos Nokia Lumiámtól váltam meg nehéz szívvel. Azóta droidos Xiaomi telóim vannak vannak, amikről semmi rosszat nem tudok mondani.

https://hvg.hu/tudomany/Van_ol..

Egy kicsit utánakapartam... Gyakorlatilag minden telo Kínában készül vagy teljesen vagy valamilyen komoly alkatrésze. ( Na jó Tajvan vagy Dél-Korea is benne lehet...) Ez azért szomorú, a butatelok világában több is itt Európában vagy az USA-ban készült Nokia, Erikson (?), Alcatel, Motorola.... Az Apple cuccaira automatikusan a China kerül rá, még akkor is, ha Braziliában rakták össze.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés