Összetörték és ledöntötték a ferencvárosi BLM-szobrot

2021. április 2. 12:07
A Légió Hungária tagját a rendőrség előállította.

A HírTv számolt be arról, hogy összetörték és ledöntötték a BLM-mozgalomnak emléket állító szobrot Ferencvárosban. A videót a Légió Hungária nevű szervezet osztotta meg a közösségi oldalán.

A felvételből kiderül, hogy a Légió Hungária egyik tagja ledönti a talapzatáról a baloldali kerületvezetés által felállított szivárványszínű szobrot, amelyről több darab is letört.

A férfit a rendőrség előállította.

 

Fotó: Facebook

Összesen 256 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha egy erőszakot dicsőítő mozgalomnak szobrot állítanak, akkor nem kell meglepődni, ha ugyanolyan erőszakot hív elő.

Négyéves kor után nem a szobor anyaga számít, hanem a jelentése. Édesanyád szünetet tartott?

A tegnapi képen nagyobbnak tűnt a szobor.

A magam részéről egyetértek. A többségi magyarság ne adja meg magát a BLM közvetítette balliberális, náci mocsoknak, agressziónak.

A magyarok ne kövessék el azt a bűnt, amit elkövetett a zsidóság az üldöztetése idején. Hogy gyáva nyúlként hagyta magát megfélemlíteni, hagyta magát fokozatosan a jogaitól megfosztani, megalázni, hagyta magát lényegi ellenállás nélkül pusztítani.

A nyugati média meg kit érdekel, Rákosi, Kádár alatt attól kellett izgulni, hogy mit szól hozzá a Pravda, most meg a balliberális véleménydiktatúra mocskait akarják iránymutatóként ránk erőszakolni.

Orbán Viktor ma reggel arról beszélt, hogy Őt az érdekli, hogy mi Magyarország, a benne élő emberek érdeke, s a hazaáruló balliberálisoktól eltérően, akik hol Moszkva fenekét nyalták, most meg Brüsszel kegyeiért kúsznak hason.

Meg kell állítani a liberálnácikat.

Egyébként egy némi törés-zúzással összekötött "Szabadságot Kunta Kintének" tüntetés is szórakoztató lett volna.

Halkan mondom, de Angela Davis ("mi veled vagyunk") Lenin díjas aktivista, akiért a 70-es években a KISZ és az egész Béketábor szervezett tüntetéseket, ma is él, és az Amerikai Kommunista Párt tagja. Véleménye szerint "a szocializmus az egyetlen jövő a bolygó számára." Amerika nála alkalmasabb elnököt keresve sem találna. Egy jó kis Angela Davis for president demonstrációra lehet, hogy el is mennék.

Nagyon NEM annyi az, amennyinek első blikkre tűnik.

A köztéri installáció ledöntésének nagyon nem örülök. Ez puszta erőszak. Először közröhej tárgyává kellett volna tenni a megrendelőt és az "alkotót". Esetleg két hétig mehetett volna az ötletbörze. Ez így primitív.

Szerintem KÁR volt.

Nem beszélve a Nagypéntekről, ez a nap NEM a belpolitikai küzdelem napja. Kibírt volna még akár két hetet, éppen az "alkotó gárdának" nem tett volna jót.

Mindegy, de azért nem ártana néha következmény elemezni.

Szó szerint.
Az alkotója meg is mondta:

https://m.hvg.hu/kultura/20210..

mondja a képzőművész, aki adott esetben a szobor lerombolását is a műalkotás részének tekintené.

„Abszolút számolok azzal, hogy ennek a szobornak baja esik, örülnék neki, ha ledöntenék. Dokumentálni fogom ezt a folyamatot. Fotókkal is, de úgy tudom, van ott térfigyelő kamera. Ez a tárgy utóéletéhez tartozik, és a mondanivaló fényében teljesen rendben van: ez a mozgalom szobrokat dönt, és azt a szobrot is ledöntik, amit ez a mozgalom inspirált – tökéletes kör mint műalkotás működik, nem gond”
Ennyi.

Ezzel a nácizással csak jelentékteleníted az echte nemzeti szocialistákat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés