A BLM-szobor után egy szivárványos Jézus is megjelent a IX. kerületben

2021. április 01. 12:45

A plakátot a Fradi vezérszurkolója provokációnak és felháborítónak nevezte.

2021. április 01. 12:45
null

A sajtóban nagy publicitást kapott a tervezett ferencvárosi BLM-szobor, amelyet nemrég állítottak fel a IX. kerületben ( a Mi Hazánk meg minden eszközt be akar vetni, hogy ne maradhasson a helyén). Csütörtökön azonban egy plakát is felbukkant a kerületben. A keresztre feszített Jézust hasából szivárvány lóg ki, amelyet Hamberger Ádám, a Ferencváros vezérultrája vett észre.

Fotó: Földházi Árpád
Fotó: Földházi Árpád

„Ez Magyarországon és főleg nem Ferencvárosban, nagyon nem járja!”

Mikor ma reggel megláttam erről a plakátról a képeket és mellé a mai dátumot, azt gondoltam ez csak egy áprilisi tréfa, de sajnos rá kellett döbbenjek, hogy sajnos ez ma a valóság...” – írta Hamberger. Mint fogalmazott: „egy ilyen plakátot kihelyezni ma Magyarországon, Ferencváros szívében, egy keresztény államban, ráadásul a kereszténység legnagyobb ünnepe, a Húsvét előtt néhány nappal, az számomra

Teszem fel a költői kérdést, Baranyi Krisztinának, Ferencváros polgármesterének, az elfogadásba belefér a vallásgyalázás? Ez Magyarországon és főleg nem Ferencvárosban, nagyon nem járja! Rettentően FELHÁBORÍT!” – kommentálta a vezérultra.

Egyesek szerint azonban a plakátnak nincs köze az LMBTQ-mozgalomhoz, hanem a szivárvány, mint Isten és ember közötti szövetség szimbóluma jelenik meg az alkotáson, amelyhez hasonlóak már a reformáció évfordulóján, 2017-ben is megjelentek.

Címlapkép: Földházi Árpád

Kapcsolódó cikkek

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2021. április 04. 12:13
Hová lett a Fradi SzÍv ?
I am being lied to
2021. április 02. 14:43
Csontsovány auschwitzi foglyokat sem volna ízléses Pride-platókra montírozni. Csakhát a kettős mérce halálbiztosan működik. Amiért az egyik grafikus bíróság elé állhatna, azért a másik MUOSZ-kitüntetést kap.
Csomorkany
2021. április 02. 08:12
Fölháborító, bár tagadhatatlanul intelligens. Ha tisztán a szentírási szimbolikában maradna, rendben is lehetne: a szivárvány egyértelműen Isten szövetségének jele az emberiséggel, a Krisztus oldalából folyó vér és víz úgyszintén. Ha a szivárványt, mint bibliai szimbólumot nem gyalázta volna meg egy politikai mozgalom az elmúlt 40 évben, egy szavam sem lenne. De meggyalázta, és nehéz elhinnem, hogy a művész sose hallott erről. Mi most a teendő? Hát... Én elviselném. Minél kevesebb szó esik róla, annál kisebbet pukkan.
Mikediver
2021. április 01. 19:15
Most már oda kell baszni a libsi-bolsi hányadékkoalíciós gyökereknek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik