Romániában 71 településen tüntettek a korlátozások ellen

2021. március 31. 12:33
Egyhelyütt kövekkel dobálták a rendőröket.

Romániában kedd este az ország 71 településén folytatódtak a tüntetések a járványügyi korlátozások ellen, 38 városban a résztvevők száma meghaladta a törvényes előírásokban megszabott százat, Brailán pedig egyes tüntetők kövekkel dobálták meg csendőröket – közölték szerdán a hatóságok. A csendőrség 644 bírságot szabott ki megközelítőleg 370 ezer lej (27,4 millió forint) értékben, amiért a szervezők nem gondoskodtak a törvényes létszám betartásáról, és amiért a résztvevők nem tartották be a az éjszakai kijárási tilalmat, a gyülekezési korlátozásokat és az egészségügyi előírásokat.    

„Nem vértócsa, hanem vörös sál”

Brailán 17 tüntetőt állítottak elő, akik szerda hajnalban kövekkel dobálták meg a csendőröket és járműveiket: ellenük garázdaságért indult eljárás. A csendőrség közleménye arra is kitér, hogy „nem vértócsa, hanem egy vörös sál” látható azon a videofelvételen, amely egy

csendőrautó mellett fekvő tüntetőről készült,

és amelyet a közösségi médiában a csendőri brutalitás bizonyítékaként terjesztettek. A csendőrség cáfolta, hogy mentőt kellett volna hívni az illetőhöz, akire előállítása után a rendőrség 1950 lejes bírságot szabott ki különböző kihágásokért.    

A Hotnews.ro portál beszámolója szerint Craiován 300 futballszurkoló tüntetett a járványügyi megszorítások ellen a stadionok megnyitását követelve, közülük többen, a járványügyi operatív törzs döntéseit kommunikáló Raed Arafat katasztrófavédelmi államtitkárról készült nagy méretű fotókat gyújtottak meg egy improvizált emelvényen.

(MTI)

Fotó: MTI

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés