Donáth Anna után Magyar Bálint is kritizálja az ellenzéket

2021. március 31. 15:27
Az SZDSZ-alapító szerint a kormánnyal szembeni elégedetlenség nem lesz elég az ellenzék győzelméhez 2022-ben.

A kormánnyal szembeni elégedetlenség nem lesz elég az ellenzék győzelméhez 2022-ben, ha nem tudnak felmutatni egyfajta kormányzóképes ellenzéket. Az ellenzéki előválasztás nem szavazói elvárás, sokkal inkább a kormányzóképesség felmutatása – mondta el Magyar Bálint volt SZDSZ-alapító a Republikon Intézet Liberalizmus az illiberalizmus szorításában című online konferenciáján – írja a PestiSrácok.hu.

A konferencián felszólalt Dontáh Anna is. Amint azt korábban megírtuk, a Momentum EP-képviselője elismerte a brüsszeli vakcinaszerződéseket illető átláthatóság hiányát, és hogy csak 40 percet kaptak több száz oldalnyi uniós vakcinaszerződés megismerésére, a fontos adatok pedig ki voltak takarva az iratokban. 

A beszélgetés során a fő téma a koronavírus-járvány elleni védekezés volt. Magyar Bálint szerint „a mi államunk nem erős, hanem erőszakos”. Úgy véli, hogy a rendszer „monopolizálja egyrészt az információkat, gyermekként, alattvalóként tekint az állampolgárra (…) Az egész Európai Unióban a legnehezebb hozzáférni valós adatokhoz”

A volt SZDSZ-es politikus szerint a kormány nem az adott helyzetet kezeli, hanem a hatalmat koncentrálja. Úgy gondolja: a társadalom kiszolgáltatott, és a cél – ahogyan ő fogalmazott –, hogy a kormány bebetonozza a hatalmát, miközben vagyonokat lop el – olvasható a PestiSrácok.hu-n. 

Kép forrása: MTI

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

LOL

Magyar Bálint meg a kormányzóképesség?!

Viccel a Bálint gazda.

Ha így lenne, akkor nem lett volna felháborodás az öszödi beszéd miatt. Elfogadták volna a trükkök százait és a 2006-os baloldali választási győzelem őszre, az önkormányzati választásokra nem fordult volna át teljes jobboldali győzelemmé.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés