Tisztelt Miniszter Asszony!

2021. március 30. 17:20

Karácsony Gergely
Facebook
Az alábbi levelet küldöm ma a nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszternek, Mager Andreának.

„Az alábbi levelet küldöm ma a nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszternek, Mager Andreának:

Tisztelt Miniszter Asszony,

A fővárosi hajléktalan kórház a helyén marad, onnan a járványhelyzet lecsengéséig, illetve addig, ameddig a kormány nem ajánl alkalmas csereingatlant, az ellátottaknak méltó elhelyezést a XIII. kerületi Szabolcs utcai épület helyett, el nem költözik.

A Fővárosi Önkormányzat továbbra is a járvány elleni védekezést, a legkiszolgáltatottabb emberek ellátását, a budapesti kórházi kapacitások megóvását tekinti elsődlegesnek, ettől eltekinteni nem vagyok hajlandó, és semmilyen módon nem kívánok asszisztálni ingatlanpanamán nyerészkedő oligarchák gazdasági érdekeinek érvényesítéséhez.

Mint azt bizonyára miniszter asszony is tudja, tavaly júniusban közöltem először a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel, hogy súlyosan aggályosnak tartom a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő döntését a hajléktalan kórház bérleti szerződésének felmondásáról. Álláspontomat az elmúlt kilenc hónapban több alkalommal kifejtettem Önnek, a kormány több tagjának és a miniszterelnöknek is. Nem mást kértem, csak azt, amire tomboló járvány idején a legnagyobb szükség lenne minden döntéshozó részéről: emberséget, együttérzést, szolidaritást. Egészen elképesztőnek tartom, hogy a kormányzat ehelyett kormányközeli oligarchák milliárdos ingatlanbizniszét kívánja segíteni.

A tény, hogy Magyarországon a koronavírusnak immár több mint 20 ezer ember esett áldozatul; a tény, hogy Magyarország a halálozás szempontjából a világ legrosszabbul teljesítő országai közé került; és a tény, hogy a heroikus munkát végző orvosok, rezidensek, ápolók jelzései szerint az alulfinanszírozott egészségügyi rendszer teherbíróképessége határára jutott, Önt és kormányát is világos választás elé állítja. Eljött az a pont, amikor Önöknek is el kell dönteniük, hogy a legkiszolgáltatottabb, beteg emberek érdekeit nézik, avagy ismét a kiváltságos kevesek további gazdagodását szolgálják? A Fővárosi Önkormányzat és az én álláspontom világos: megvédjük a legkiszolgáltatottabb emberek egészségét, emberi méltóságát, küzdünk a járvány ellen, óvjuk a budapesti kórházak teherbíróképességét. Hasonló világos állásfoglalásra kérem Önt és kormánya tagjait is.

Az elmúlt kilenc hónapban mutatott kormányzati álláspont ellenére még mindig bízom benne, hogy a kialakult helyzetet az együttműködés és az együttérzés jegyében sikerül rendeznünk azzal, hogy a hajléktalan kórháznak méltó és alkalmas elhelyezést találunk a járványveszély elmúltával.

Üdvözlettel,

Karácsony Gergely,

Budapest főpolgármestere”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 90 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az alábbi levelet küldöm ma a nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszternek, Mager Andreának:

"
Tisztelt Miniszter Asszony,

Nyaf nyaf nyaf
pénz pénz pénz
nyaf nyaf nyaf
pénz pénz pénz
nyaf nyaf nyaf
pénz pénz pénz

Üdvözlettel,

Karácsony Gergely,

Budapest főnyafogómestere
"

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés