Tanulmány: jót tehet a megcsalás a kapcsolatoknak

2021. március 29. 21:16
Az író megállapította, hogy a nők megcsalással kapcsolatos fantáziái nincsenek eléggé körüljárva.

De David Ley, Justin Lehmiller és az író, Dan Savage nemrégiben készült tanulmánya szerint a megcsalással kapcsolatos fantáziák valóságba ültetése sok pár számára nagyrészt pozitív tapasztalat lehet, és aligha a gyengeség jele.

Az angol „cuckolding” kifejezés utal arra, amikor a egy házas pár egyik felével van viszonya valakinek, de egyes esetekben pusztán a megcsalás szinonimájaként használják. A tanulmány előkészítője, Lehmiller a következőt mondta: „A férfiak esetében gyakoribb a megcsalásról való fantáziálás és többször is követik el – de számos nőnél is megfigyelhetőek ezek a gondolatok, amik arra hívják fel a figyelmet, hogy több tanulmányra lenne igény, ami a nők megcsalással kapcsolatos vágyaikra fókuszál.”

„Összességében a kutatásunk azt találta, hogy a »cuckolding« általában pozitív fantázia és viselkedés” – mondta Ley. „Úgy tűnik, hogy ez nem tanúskodik zavarról, egészségtelen kapcsolatról sem a partner figyelmen kívül hagyásáról.” De van egy fontos figyelmeztetés – tette hozzá Lehmiller. „Számos olyan személyiségi tényezőt találtunk, amelyek pozitívabb élményeket jósolnak a megcsalással kapcsolatos fantáziákra. Azok számára, akiknek sok a párkapcsolati szorongása vagy elhagyási problémája, akiknek hiányzik az intimitás és a kommunikáció, és akik nem óvatosak, részletekre orientált tervezők, a konszenzuson alapuló nem monogámiás fantázia nagyon negatív élmény lehet” – mondta. „Más szóval, nem mindenkinek kell azon gondolkodnia, hogy valóban megcsalja-e párját.

(Nyitókép: MTI)

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"for some couples"

Jah, néhány párnak, talán. A többinek meg válás a vége. Kurvajó "study" lehet ez, olyan tudományosan megalapozott, mint a genderelmélet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés