Míg az ellenzék valóságshowt tart, Magyarország oltásbajnok lett

2021. március 29. 7:30
Most van az a pont, amikor a konstans hőbörgés helyett érdemes lenne elnézést kérni.

Javában dübörög az ellenzéki valóságshow. Fekete-Győr András bravúros interjúja után igazságdetektorra kapcsolta magát, miközben Gyurcsány Ferenc furcsa hóbortoknak hódoló vendéget fogad. Az MSZP újrafelfedezi önmagát, állítólag találtak egy vidéki alapszervezetet, amely elszigeteltségében még mindig harcol a vizitdíjért. Jakab Péter low budget-szakácskönyvet ír, és

az LMP is csinált valamit, de ezt sajnos senki sem jegyezte meg. Zuglóban eközben elástak valamit. Vagy valakit.

Szóval a matiné pörög, míg ponyvaregényírók szorgosan szövögetik már az előválasztás forgatókönyvét.

Emellett természetesen vaslogikával és szigorú következetességgel kapjuk az ellenzék járványpolitikai megmondásait is. Nyitni kell. Súlyos hiba most nyitni. Nincs elég lélegeztetőgép. Nem jók a lélegeztetőgépek. Oké, jók, de túl sok van belőlük. Miért vannak túl sokan lélegeztetőgépen? Az orosz vakcina nem megbízható. A kínai vakcina sem megbízható. Az orosz vakcinák elfogadhatóak, de késik a szállítmány. Bezzeg a brüsszeliek. Oké, a brüsszeliek is késnek, de ez is a kormány hibája.

Nem jók a statisztikák. Jók a statisztikák, de nincsenek beleszámolva, bele nem számolva, összevissza vannak számolva, azok akik. Az oltási igazolvány nem lesz érvényes sehol. Lehet, hogy érvényes lesz, de túl rövid ideig. Az oltópontokon katasztrófa van. Oké, működnek az oltópontok, de miért nincs mindenki beoltva. Miért nem az idősekkel kezdik? És miért kezdik az idősekkel? Miért csak egyet kap mindenki először? Oké, kettőt, de miért akkor kettőt, amikor?...és így tovább. A kifogásgenerátor fullon pörög.

Ám akkor most kicsit komolyabban. A hétvége híre, hogy

Magyarország lakosságarányosan az Unió első helyére ugrott a beoltottság tekintetében (21,6%).

Harmadikak vagyunk a második oltást beadottak között. A kismamák szervezetten megkapták a vakcinát, és végre megnyílt a lehetőség a pedagógustársadalom átoltására is. Nagy esély mutatkozik rá, hogy heteken belül visszatérhet az élet az iskolákba, és enyhülhetnek a szigorítások, beindulhat a vendéglátás. Nyárra elérhető a lakosság felének átoltottsága, vagyis a járvány legyőzése elérhető közelségbe került.

Talán most van az a pont, amikor a konstans hőbörgés helyett érdemes elnézést kérni, a munkába beleállni, és megköszönni azok fáradozását, akik a frontvonalban harcolnak. Az emberfeletti munkabírású egészségügyi dolgozókét, a nehéz helyzetben hónapok óta szívvel-lélekkel küzdő pedagógusokét, szociális munkásokét és mindenkiét, aki a parttalan elégedetlenkedés helyett teszi a dolgát. 

A járványon előbb-utóbb túlleszünk, de nem mindegy, milyen áron. S az sem, hogy utána ki hogyan nézhet majd tükörbe.

Összesen 71 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Somogyi a maga módján bocsánatot kért.

Van, ami a kormány felelőssége és van természeti katasztrófa. Egy járvány jórészt az utóbbi.

"Aki tévét akar, vegyen magának."

Az RTL-t majd Putyin megveszi a csüngőhasúnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés