Jakab az élen

2021. március 29. 10:28

Békés Bence
Magyar Nemzet
Visszatekintve érdemes felidézni a balliberálisok nácimosdatásának kezdeti lépéseit.

„Mert ki gondolta volna, hogy a szabaddemokratautód-jelölt, a fővárosi úrigyerek több mint tízszázalékkal lemarad a nemrég még neonáci színekben üvöltöző miskolci induló mögött? Ugye, milyen vicces lenne ebben stílusban konferálni az ellenzéki vezetők küzdelmeit? No, de kinek van kedve viccelődni ezzel? Ami a szemünk előtt zajlik, az nemcsak szomorú és felháborító, hanem kegyetlenül veszélyes játszma is, aminek a végén egy igazi, hamisítatlan neonáci szélsőséges figura és csapata nyerhet el komoly közhatalmi státust. Mindezt a balliberális értelmiségi háttérbázis teljes asszisztenciájával.

Visszatekintve érdemes felidézni a nácimosdatás kezdeti lépéseit. Amikor a Magyar Gárda bakancsai javában taposták a cigánytelepek sáros utcáit, Jakab Péter Borsod megye lakossági fórumain tolta a cigány-, zsidó- és melegellenes szövegeit. Ebben az időszakban még volt olyan fáklyás felvonulása a Jobbiknak és a gárdának, amelyen csaknem kétezer szélsőséges ment be egy 200-300 lakosú cigánytelepre, fenyegető és gyalázkodó szövegeket üvöltöztek, a telepen élő gyerekek az ágy alá bújtak, volt, amelyik bepisilt félelmében. Az is ebben az időszakban történt, hogy egy cigánytelepen felkészültek a lakók a gárdisták fogadására, Molotov-koktélokkal, vasrudakkal és több tonna felhalmozott kővel várták a hívatlan vendégeket, így oda nem mentek, mert a rendőrség útját állta a fél megyét bejáró szélsőjobbos kampánykörútnak. Mindkét eset tragédiával végződhetett volna, nem a szervezőkön múlt, hogy végül komoly sérülések nélkül zajlottak le. Ezeknek az egyik vezető figurája volt Jakab, a stábjában ott vannak azok, akik már akkor is aktív szervezői voltak a párt és a vele szövetséges félkatonai szervezet rendezvényeinek.

Nem sokkal ezután azt gondolta Karácsony, Haraszti és Heller, a Soros-univerzum meghatározó figurái, hogy szükséges a technikai koalíció velük. Kellett ugyan néhány év, hogy hozzászokjon a gondolathoz a belvárosi értelmiségi kör, de mára megtörtént ez is. A minap Magyar Bálint büszkén nyilatkozta a sajtónak, hogy ő bizony szívesen szavazna a Jobbik jelöltjére, ha az előválasztáson nyerne a körzetében. Az a művészettörténész is kedveli Jakab ótvaros bunkóságát, aki pedig évek óta szervezi a Szabadság téren felállított német megszállásra emlékeztető szobor elleni Eleven emlékmű nevű projektet, amelyen arra akarják felhívni a figyelmet, hogy a náci eszmék terjedésében és a tömeggyilkosságokban a hazai állami intézményeknek is szerepük volt.

Most viszont nincs gondja azzal, hogy a nemrég még cigányozó, zsidózó és buzizó szélsőjobbos pártkatonák a hatalom megszerzése érdekében átmenetileg más szavakat használnak, de agressziójuk és alpári stílusuk ugyanaz, ami a neonáci időszakukban volt. Mert a balliberális értelmiségi szerint van jó és van rossz gyűlölet. A saját gyűlöletük jó és hasznos, másoké pedig elítélendő és üldözendő. Ostobaságuk a számos diplomájuk és tudományos fokozataik tükrében még sokkal feltűnőbb, hogy a legegyszerűbb összefüggéseket sem képesek felismerni az Orbán- és Fidesz-fóbiájuk miatt.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én ezzel nem tudok mit kezdeni. Nem a jobboldal választotta Jakabot az ellenzék számára, ők maguk választották ki saját maguknak. Lelkük rajta.

Számomra-számunkra nyilvánvaló az óriási ellentmondás a Magyar Gárdás Jobbik, és a mostani, Européerkedő, filoszemita Jobbik közt, de ugyanúgy óriási az ellentmondás a ballib oldal hozzáállásában is. 2013-ban még a Fideszt vádolták azzal, hogy együttműködik a Jobbikkal, ami szerintük a témától függetlenül megengedhetetlen, és csupán 7 évnek kellett eltellnie ahhoz, hogy az egykori főördöggel szövetkeznek össze, arra hivatkozva, hogy ezek a Jobbikék mára már teljesen megváltoztak.

A ballib szavazók majd valahogy elszámolnak egymás közt, meg a saját lelkiismeretükkel (már ha van nekik olyan), hogy mennyire éri lemenni a pöcegödör aljára, csakhogy végre a gonosz Patásorbánt kiebrudalják a hatalomból. Nekem ezzel nincs teendőm, semmi közöm ehhez. Nekem annyi a dolgom, hogy jövőre a Fidesz jelöltjére szavazzak.

Egyébként Dobrev Klára esélyét egyelőre az is csökkenti, hogy bizonytalan az indulása, miközben Jakab már teljes gőzzel kampányol.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés