A jogállamiság nem lehet háttéralkuk tárgya

2021. március 29. 16:05

Gyöngyösi Márton
Alfahír
Orbán feltételei nem teljesültek: a jogállamisági kritérium 2021. január elsejével élesedett.

„Amikor tavaly ősszel sikerült tető alá hozni az EU hét éves költségvetését, valamint a gazdaságfejlesztési segélycsomagot, sokan vették keserűen tudomásul, hogy a jogállamisági mechanizmusok terén az EU csak félsikert tudott elérni. Ismert, hogy Magyarország és Lengyelország hónapokig blokkolta a költségvetés és a segélycsomag elfogadását is, politikai alapon.

A korrupciót rendszerszintre emelő, és az uniós pénzekből saját klientúráját építgető Orbán Viktor magyar miniszterelnök ugyanis attól tartott, hogy ha a következő időszakban szigorúbb ellenőrzés is társul az uniós támogatások mellé, akkor még a következő, 2022 tavaszára eső magyar országgyűlési választások előtt elapadhatnak a források, amelyek szükségesek annak a »hűbéri rendszernek« fenntartásához, amely helyi kiskirályok, »üzletemberek« és megvásárolt hivatalnokok bevonásával elintézi a szükséges számú szavazat leszállítását.

Végül Orbán feltételei nem teljesültek: a jogállamisági kritérium 2021. január elsejével élesedett. Ám »szokásosan európai módon« a magyar miniszterelnöknek sikerült az Európai Bizottságnál azt kialkudnia, hogy a kritériumok európai bíróságon való megtámadásával értékes hónapokat nyerjen, és ne a választások előtt vonják meg tőle a forrásokat. Érthető, hogy sokakat töltött el keserűséggel, hogy egy ennyire egyértelmű helyzetben az Európai Bizottság ismét szembement az európai polgárok igazságérzetével, ráadásul egy olyan kormánnyal kötött kompromisszumot, amelyet egyre többen tartanak külső hatalmak trójai falovának Európában.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ne hatteralkuzzatok az EP-ben és a probléma még van oldva.

Könnyű írogatni a 'korrupciót rendszerszintre' emeléséről. Tessék konkrét esetekről feljelentést tenni, a következményekből le lehet vonni a következtetést.

Gyöngyösi Márton és az ún. Jobbik egy teljes évtizeden át, üvöltve:

BETILTANI AZ MSZP-T, KILÉPNI AZ EU-BÓL, BEVEZETNI A HALÁLBÜNTETÉST, RENDVÉDELMI TELEPEKRE ZÁRNI A CIGÁNYBŰNÖZŐKET, KÉMIAI KASZTRÁLÁS, HÚSZ ÉVET A HÚSZ ÉVÉRT, KIMONDJUK-MEGOLDJUK stb. stb. stb.

Gyöngyösi Márton 2021-ben (miközben egyébéként a pártelnöke és a szövetségeseik folyamatosan fideszes képviselők azonnali bebörtönzéséről, felcsúti perről, földönfutóvá tételről, kétharmados normák feles többségű átírásáról stb. stb. szövegelnek, rutinszerűen):
"A jogállam nem lehet háttéralkuk tárgya..."

Ah, a Szent és Magasságos Jogállam...

EGYSZERŰEN SENKIK VAGYTOK!

Ez megint elmaradt egy brosúrával:
Donáth Anna szerint „sajnos a Fidesznek van igaza” a jogállamiság kérdésében
Mandíner, 2020. október 19.

Donáth Kacsa specialistája a Fidesz javára való tévedésnek.
Az EU meg egyébként is tévedő politikusok gyűjteménye.
Remélem ellene szavazol következetesen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés